12.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
odluka gradskog vijeća

Koprivnica će stipendirati 20 redovnih studenata, Jakšić: Potičemo nove studije na Sveučilištu Sjever i privlačimo mlade ljude
K

Studenti koji studij završe kao redovni u roku od jedne godine od završetka zadnjeg semestra nemaju obvezu vraćanja stipendije

Ne propustite

Uz stipendiju je uvijek lakše prebroditi studentske dane.

Upravo će 20 redovnih studenata prve godine prijediplomskih studija prehrambene tehnologije, logistike i mobilnosti ili zaštite okoliša, neovisno o njihovom prebivalištu, dobiti stipendiju Grad Koprivnice u jednokratnom iznosu od 1000 eura. Tako je odlučeno na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Koprivnice.

Ističu da studenti koji studij završe kao redovni u roku od jedne godine od završetka zadnjeg semestra nemaju obvezu vraćanja stipendije.

– Na taj način potičemo nove studije na Sveučilištu Sjever, privlačimo mlade ljude te dajemo jednu buduću kvalitetu našem gospodarstvu ili gospodarskim subjektima na području samog grada – rekao je saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

tjedan karijera, sveučilište sjever
Foto: Grad Koprivnica

Visina jednokratne stipendije iznosi 968 eura, a pravo mogu ostvariti svi studenti Sveučilišta Sjever, državljani Republike Hrvatske koji su upisali prvu godinu studija.

– Bit će dodijeljeno sedam stipendija studentima stručnog prijediplomskog studija prehrambene tehnologije, šest studentima stručnog prijediplomskog studija logistike i
mobilnosti te sedam stipendija studentima sveučilišnog prijediplomskog studija zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže – poručuju iz Grada.

Dodajmo da je Koprivnica drugi grad u Hrvatskoj po razvrstavanju otpada kao i da u Koprivnici djeluje najveća prehrambena industrija. Zbog toga Sveučilište uskoro otvara novu zgradu Prehrambene tehnologije s modernim laboratorijima u kojima će se obrazovati novi stručnjaci i znanstvenici iz tog područja.

– Poticanje studenata na izbor traženih zanimanja putem stipendija Grada Koprivnice time je još važnije – zaključuju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

vrhunske izvedbe

FOTO Muzej Grada Đurđevca ispunili mladi željni klasične glazbe, nastupio je Zagrebački puhački trio

Zagrebački puhački trio nastupio je u Muzeju grada Đurđevca pred mnogobrojnom publikom. Trio je izveo skladbe hrvatskih i inozemnih skladatelja,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti