Grad Koprivnica produljio suradnju s HT-om i studentima darovao 30 laptopa

18:03h
0
Grad je darovao 30 studenata // foto: Ivan Brkić

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić i članica Uprave Hrvatskog Telekoma Irena Jolić Šimović u srijedu su potpisali novi okvirni ugovor za nabavu javnih govornih usluga u nepokretnoj telekomunikacijskoj mreži i prijenosnih računala s mobilnim internetom. Ugovor je potpisan u trajanju od tri godine, a njime je nastavljena uspješna suradnja HT-a i Grada Koprivnice na projektu zahvaljujući kojem je Koprivnica u ožujku 2007. godine postala prvi e-Grad u Hrvatskoj.

Tako će građani Koprivnice i nadalje na određenim lokacijama besplatno koristiti brzi internet, dok će pravni subjekti u sklopu grada suvremenim tehnologijama biti povezani u jednu cjelinu. 

– Projekt e-Grada u ove se tri godine pokazao iznimno djelotvornim. Učinio je javne službe dostupnijima i omogućio je veću kvalitetu pružane usluge, a iznimnu vrijednost ima i dostupnost interneta velike brzine u svim javnim i obrazovnim institucijama kojima je Grad osnivač. Upravo zbog toga, nastavak suradnje pokazao se kao logična stvar – rekao je Mršić.

S Mršićem se složila i Irena Jolić Šimović koja je naglasila kako je Koprivnica među prvima prepoznala prednosti e-Grada.

– HT ima čitavu paletu proizvoda za e-Gradove koja je izgrađena na provjerenim tehnologijama , a sve one omogućuju istodobno i efikasnije poslovanje te poboljšanje svakodnevne komunikacije između Grada i njegovih građana. Upravo je Koprivnica među prvima prepoznala vrijednost tih proizvoda i time pokazala da se radi o gradu koji najnovija informatička dostignuća koristi za svoju prednost – izjavila je članica Uprave T-HT-a.

Pokretanje gradskog TV kanala

Najveća novost u budućoj suradnji HT-a i Koprivnice zasigurno je zasebni TV kanal na MAXtv-u koji će građanima Koprivnice, ali i ostalim gledateljima približiti lokalna događanja i informirati ih o događanjima u gradu i događanjima vezanim uz život grada. Pokretanjem tog programa koji će se emitirati cijeli dan, Koprivnica će napokon imati svoj kanal, kao što ga već imaju i ostali veći hrvatski gradovi. Početak emitiranja gradskog kanala može se očekivati na proljeće.

Također, prigodom potpisivanja ugovora, prva godišnja grupa najboljih sipendista Grada Koprivnice darovana je Notebook računalima i mobilnim internetom. Grad je potpisao stipendijske ugovore sa 134 nova studenta, a 30 najboljih među njima danas je nagrađeno novim laptopima.

Grad Koprivnica sveukupno stipendira preko 600 studenata za koje se iz proračuna godišnje izdvoji preko četiri milijuna kuna.