26.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Grad Koprivnica sprema tužbu zbog neizgradnje kanalizacije u Reki
G

Ne propustite

Polovicom mjeseca navršilo se točno dvije godine od početka gradnje kanalizacije u Kolodvorskoj i Starogradskoj ulici u Reki, koju je u dužini od gotovo 3,5 kilometra trebala postaviti zajednica izvoditelja predvođena tvrtkom Alpine Bau.

Posao u tom koprivničkom prigradskom naselju ugovoren je po cijeni od tri milijuna kuna, a izvođač se obavezao završiti ga u 150 kalendarskih dana. Cijena koja je bila daleko niža od ostalih ponuditelja osigurala je dobivanje posla tvrtki koja ga za taj iznos nije mogla napraviti, a to se i znalo odmah nakon natječaja, no odabrana je jer zakon o javnoj nabavi nalaže odabir najjeftinijeg.

Raskopane ulice i ceste u Reki i niti nakon dvije godine završen posao morat će imati sudski epilog, kaže gradonačelnica Vesna Željžnjak.

– Ono što se dogodilo u Reki, to je za stup srama, kako određene tvrtke rade. Jadni smo, nemoćni smo u nekim stvarima, mislim da ćemo preko suda riješiti neke pravne stvari koje Grad može napraviti. Ono što se dogodilo s tvrtkom Alpine Bau, to je nedopustivo da se može u hrvatskoj državi dogoditi. – rekla je gradonačelnica.

Vesna Želježnjak kaže da Alipne Bau u Koprivnici sigurno više nikada neće dobiti posao, te očekuje da javni natječaji postanu odabir onih s povoljnom cijenom i referencama, a ne prevaranata.

tekst: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

povezanost s prirodom

FOTO/VIDEO Petar: Budio sam se noću i dobio potrebu da u šumi sagradim saunu, oni koji s njom osjete povezanost će ju pronaći

Petar Unger iz Koprivnice velik je zaljubljenik u prirodu, a nedavno je usred jedne od šuma u okolici Koprivnice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×