Grad Koprivnica stipendira 136 novih studenata

17:39h
0
Grad Koprivnica stipendira 136 novih studenata // foto: Ivan Brkić

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić u petak je svečano uručio Ugovore o stipendiranju studentima s područja Grada Koprivnice kojima je studentska stipendija Grada Koprivnice odobrena putem Javnog natječaja za dodjelu studentskih stipendija Grada Koprivnice u akademskoj godini 2010./2011.

Današnjom podjelom ugovora, 136 novih studenata svakog će mjeseca biti bogatije za 500 kuna, a brojka studenata koje Grad stipendira sada se popela na 700. Građani godišnje u stipendije investiraju četiri milijuna kuna, što je najviše u Hrvatskoj ako se uzme u obzir broj stanovnika.

– Građani Koprivnice investiraju u vas i toga morate biti svjesni. Investicija će biti dobra ukoliko budete redovito studirali i bez većih problema polagali svoje ispite – objasnio je Mršić mladim studentima te im dao na znanje da stipendiju neće morati vraćati jedino ako završe fakultete u zadanom roku.

 

Kako većina studenata studira izvan Koprivnice, Mršić ih je pozvao da se vikendima vrate u svoj rodni grad te da se pridruže gradskim aktivnostima.

– Pozivam vas da vikendom dolazite kući i da se tom prilikom pridružite gradskim aktivnostima i događajima. Punoljetni ste, odgovorni i kreativni i nemojte si dopustiti da vrijeme tek tako prođe pored vas. Također moram napomenuti kako vjerujem da ste upoznati sa idejom budućeg koprivničkog sveučilišta i da ste upravo vi generacija kojoj se pruža mogućnost da jednog dana postane znanstveni kadar koji će biti uključen u rad tog sveučilišta – zaključio je Mršić.

čitam...