4.9 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Grad Koprivnica u Upravnom odboru mreže gradova CIVINET Slovenija-Hrvatska
G

Ne propustite

Prva godišnja skupština CIVINET Slovenija-Hrvatska održana je u Ljubljani uz sudjelovanje Sandre Sinjeri, zamjenice predsjednika Gradskog vijeća kao predstavnice Grada Koprivnice.

Svrha mreže CIVINET je suradnja hrvatskih i slovenskih gradova u stvaranju uvjeta za održivi razvoj, bolju mobilnost ljudi u gradskim središtima, smanjivanje klimatskih promjena i poboljšanje kvalitete zraka.

Kao jedan od primjera dobre prakse, Helena Hećimović predstavila je projekt CIVITAS DYN@MO, koji se provodi u Gradu Koprivnici.

Skupština je prihvatila sastav Upravnog odbora mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska u kojemu su predstavnici četiri hrvatska (Čakovec, Koprivnica, Rijeka i Zagreb) te četiri slovenska grada (Ljubljana, Maribor, Nova Gorica i Velenje.)

U Akcijskom planu za 2014. godinu predviđeno je i studijsko putovanje u gradove dobre prakse u Sloveniji i Hrvatskoj (Ljutomer, Murska Sobota, Čakovec i Koprivnica), koje će se organizirati u proljeće ove godine.

Mreže CIVINET financiraju se iz programa CIVITAS CAPITAL, a okupljaju gradove susjednih zemalja, koji se međusobno lakše sporazumijevaju. Na toj osnovi nastale su mreže frankofonskih zemalja, njemačkog govornog područja te mreže Španjolska-Portugal, Italija, Velika Britanija- Irska, Nizozemska-Flandrija,Poljska, Mađarska, Češka-Slovačka te Slovenija-Hrvatska. CIVINET-u Slovenija-Hrvatska za sada je pristupilo 33 grada i organizacija, od čega 10 slovenskih i 11 hrvatskih gradova te je to najbrojnija CIVINET mreža.

Izvor: www.koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

PROJEKT VRIJEDAN MILIJUN EURA

FOTO Evo kako će izgledati parkirališta u Ulici kralja Tomislava i kod željezničkog kolodvora, gradit će se i novi rotor

Grad Đurđevac dobio je milijun eura od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za pilot projekt razvoja zelene...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×