Grad prihvatio 112 zahtjeva za studentskim stipendijama

15:20h
0
Snimio: Marijan Sušenj

Na natječaju Grada Koprivnice raspisanom radi davanja studentskih stipendija u akademskoj godini 2009./2010 prošlo je 112 studenata redovnih studija.

Nakon što gradskim službama dostave traženu dokumentaciju gradonačelnik Zvonimir Mršić će do kraja godine s njima potpisati ugovore o stipendiranju, najavila je pročelnica za društvene djelatnosti Ankica Nježić:

– Brojki od 112 studenata koji su prošli na javnom natječaju treba pribrojiti i 30-ero koji studiraju na koprivničkom Veleučilištu i time su automatski stekli pravo na stipendije, a koliko će ih to pravo i iskoristiti vidjet ćemo pri potpisivanju ugovora. Potpisnici će svakog mjeseca dobivati 500 kuna potpore, ukupno ih je d područja Koprivnice oko 700 i Grad za njih godišnje izdvaja između 3,5 i 4 milijuna kuna.

Ankica Nježić je dodala da studentski ugovori vrijede od 1. listopada ove godine i da studenti moraju redovito donositi potvrde o studiranju, kako ne bi izgubili pravo na novčanu pomoć Grada. Također, izdvojila je da je od 112 redovnih studenata 108 za preddiplomskom studiju i četiri na diplomskim studijima te da su njihova imena objavljena na web stranici www.koprivnica.hr.