0.7 C
Koprivnica
Srijeda, 6. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nova odluka

Grad uveo dodatne subvencije troškova predškolskog odgoja za djecu s težim teškoćama u razvoju
G

Riječ je o iznosu u visini 50 posto participacije roditelja, a najviše u iznosu do 350 kuna mjesečno

Ne propustite

Kako bi maksimalno poboljšali kvalitetu života osoba s teškoćama u razvoja, gradski čelnici donijeli su novu Odluku o socijalnoj zaštiti građana, odnosno djeca s težim teškoćama u razvoju, kao i djece roditelja težeg invaliditeta. Naime, svi oni sad mogu ostvariti pravo na pomoć za podmirenje troškova predškolskog odgoja i obrazovanja.

Riječ je o iznosu u visini 50 posto participacije roditelja, a najviše u iznosu do 350 kuna mjesečno.

– Navedeno pravo se može ostvariti ako je djetetu ili roditelju utvrđena visina tjelesnog oštećenja u visini 80 posto i više, zatim ako je korisnik prava na osobnu invalidninu temeljem propisa koji reguliraju prava iz socijalne skrbi, ako je korisnik prava na doplatak za pomoć i njegu u punom iznosu temeljem propisa koji reguliraju prava iz socijalne skrbi – poručuju iz Grada Koprivnice.

Dodaju da se za detaljnije informacije građani mogu obratiti osobno službenicima u Gradskoj upravi, Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Koprivnice, Zrinski trg 1, soba broj 2, radnim danom od 7 do 13.30 sati, ili na telefon 279-514 (Narcisa Jembrek), 279-518 (Jelena Horvat), 279-561 (Snježana Jovanović-Ćorić), te mail jelena.horvat@koprivnica.hr, narcisa.jembrek@koprivnica.hr, snjezana.jovanovic@koprivnica.hr.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zimske radosti

VIDEO Pogledajte medu koji ne spava zimski san, već uživa sa sve četiri u zraku

Osim djece, zimske radosti iskorištava ni više ni manje nego medo. Da, da dobro ste pročitali, medo! Medvjed je odlučio odmoriti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti