Građani pozvani na bojkot benzinskih crpki

12:46h
0
llustracija

Ovih se dana lančanim mailovima i društvenim mrežama širio poziv građanima na bojkot benzinskih crpki u srijedu, 22. veljače. Stalna poskupljenja dovode građane na rub strpljenja, a oni koji pozivaju na bojkot smatraju kako su krive, kako kažu, korumpirane naftne kompanije.

Novo poskupljenje naftnih i benzinskih derivata desilo se jučer, a iz Vlade je najavljeno kako se neće intervenirati dok cijene ne budu 12 kuna. Ono što onima koji pozivaju na bojkot nije jasno je kako je moguće da cijene stalno rastu za najveći mogući postotak (3%), a kada je situacija povoljna za smanjenje, onda je to obično neznatno smanjenje od nekoliko lipa. Prozivaju i bivšeg premijera Sanadera koji je MOL-u omogućio preuzimanje INA-e. Bojkot benzinskih crpki, smatraju, zadat će ozbiljan udarac u poslovanju naftnim kompanijama. 

“Vozit ću bicikl”

Koprivničanac Boris ljut je zbog stalnih poskupljenja. “Nafte ima za 200 godina, a već su pronađeni i alternativni izvori energije. No, očito je da multinacionalnim korporacijama ne odgovara jeftiniji benzin. Vozit ću bicikl. ” Hrvoje smatra kako bojkot nema smisla: “Ionako ću sutra ili prekosutra morati “natankirati” i ostaviti im novac.” Ono što ne shvaća je kako BiH ili Slovenija, koje nemaju prerađivačku industriju nafte, kupuju benzin po nižoj cijeni od građana Hrvatske.

Građani su putem Interneta pozivani da spremnike napune dan prije današnjeg bojkota. Koliko će bojkot biti uspješan, ostaje vidjeti. 

čitam...