Knjižnica je više od knjiga

Građani učili kako pokrenuti vlastiti posao

14:59h
0
Zajedno do zapošljavanja // Foto: Knjižnica Fran Galović
Zajedno do zapošljavanja // Foto: Knjižnica Fran Galović

Na radionici Novi računovodstveni propisi u otvaranju malih poduzeća i obrta, građani su saznali kakav treba biti poduzetnik te su se upoznali s etičkim načelima upravljanja privatnim poduzetništvom, pravnim okvirom osnivanja obrta i trgovačkog društva, primjenom poreza i doprinosa u poslovanju, obračunom plaća radnika te računovodstvenim praćenjem poslovnih događaja.

Sanja Pernjak održala je besplatnu savjetodavnu radionicu Novi računovodstveni propisi u otvaranju malih poduzeća i obrta prošli tjedan u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović.

Brojni posjetitelji saznali su kakav treba biti poduzetnik te su se upoznali s etičkim načelima upravljanja privatnim poduzetništvom, pravnim okvirom osnivanja obrta i trgovačkog društva, primjenom poreza i doprinosa u poslovanju, obračunom plaća radnika te računovodstvenim praćenjem poslovnih događaja.

Radionica je održana u okviru programa Knjižnica je više od knjiga – zajedno do zapošljavanja koji je namijenjen onima koji traže posao ili žele pokrenuti vlastiti, onima koji se žele prekvalificirati, nastaviti školovanje ili se dodatno usavršavati.

“Cilj je informirati i educirati prije svega o izvorima znanja koje pruža knjižnica u cjeloživotnom učenju, ali isto tako omogućiti svima koji žele svoja saznanja, iskustvo i uspješnu praksu u području poduzetništva i zapošljavanja podijeliti s drugima u prostoru Knjižnice”, poručili su iz Knjižnice.

 

čitam...