14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Promjena plana

Građani zbunjeni “nestalim” parkiralištem kod tržnice: “Zna li netko gdje nam je nestalo pola parkinga?!”, Bilić: Uredit ćemo još stotine mjesta
G

Niz komentara i negodovanja izazvala je objava zabrinute građanke Ludbrega. Hoće li se nešto poduzeti po tom pitanju, možda će se znati već idućeg utorka kad je na rasporedu 25. sjednica Gradskog vijeća. 

Ne propustite

Na prošloj, 24. sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega, vijećnica Kristina Mirčetić-Petrin postavila je pitanje što je s parkiralištem kod tržnice.

– Zanima me što će biti s javnim parkiralištem u gradu, a pogotovo kod tržnice, s obzirom na to da je vikendima i danima kad se održava prodaja na tržnici velika gužva i što će biti s onima koji su dosad na tim mjestima imali svoje kamiončiće za prodaju – upitala je tada Mirčetić-Petrin.

Naime, pola tog dijela na kojem su parkirališna mjesta prodano je te se namjerava graditi nova zgrada. Podsjetimo, ludbreška tržnica nalazi se u samom centru grada, pa će i nova zgrada niknuti u samom središtu “Centra svijeta”.

Gradonačelnik Bilić odgovorio je kako se izmjenom stanja na tom parkirališnom mjestu moraju svi prilagoditi.

– Mi već dulje vrijeme kroz jedan prijavljen projekt koji se nije realizirao, imamo namjeru preurediti taj prostor i uvesti red jer moramo priznati da je ne samo u dane tržnice, srijedom i subotom, nego generalno taj prostor jako teško organizirati da funkcionira za potrebe tržnice, ali i potrebe parkiranja. Zadnjih desetak godina često smo mijenjali odluke o parkiranju. Imali smo naplatu po cijelome gradu, dakle i u toj zoni, pa smo ukinuli tu zonu te je ostala naplata u samo jednoj zoni da bismo u zadnje vrijeme ukinuli naplatu parkiranja na području cijelog Ludbrega. Po svim standardima zgrade su dužne osigurati svojim stanarima parkirna mjesta, međutim u Ludbregu to baš i nije tako. Imamo premalen broj parkirnih mjesta za broj automobila koji se nalaze na jednoj lokaciji. Našim sugrađanima jako je teško parkirati 50 ili 100 metara dalje od zamišljenog mjesta i onda se stvaraju gužve. Uređenje prostora za parkiranje koji je pod koncesijom jer parkiralištem upravlja tržnica zamišljeno je da osiguramo 12-15 mjesta u pravilnom obliku i na uređen način svake srijede i subote za one koji prodaju na vreće, odnosno veću količinu robe, a za one koji prodaju manju da tu djelatnost obavljaju u prostoru same tržnice – poručio je gradonačelnik.

Foto: Ivan Balija
Gradonačelnik Bilić//Foto: Ivan Balija

Iako je prošlo mjesec dana od zadnje sjednice Gradskog vijeća i odgovora gradonačelnika Bilića, građani Ludbrega i dalje su nezadovoljni činjenicom da će se tamo graditi nova zgrada i da nema dovoljno parking mjesta.

Tako je na jednoj Facebook stranici osvanula objava koju prenosimo u cijelosti.

– Na tržnici je kaos! Da li netko zna, kamo je nestalo pola parkinga? Tko nam je ukrao parking!? Je li to neko novo iznenađenje? U Ludbregu je sve moguće… – upitala je jedna građanka Ludbrega.

Nakon njene objave, uslijedilo je niz komentara i mišljenja građana Ludbrega.

Jedan Ludbrežanin smatra kako će biti sve veći kaos, ali ima i prijedlog za gradonačelnika i gradsko vijeće.

– Bit će još veći kaos kad počnu kamioni dovoziti materijal za gradnju zgrade, pa zato predlažem gradskom vijeću i gradonačelniku da prodaju zemljište na trgu jer tamo bi isto pasala jedna zgrada – rekao je.

Druga građanka zgrožena je činjenicom da će se u samom centru graditi nova zgrada, naprosto ne može vjerovati.

– Zaboga, Ludbreg koji ima mogućnost širenja na sve strane, u samom centru stvarati takav đumbus…pa tu nema zdrave pameti…zgrade na metar ili dva razdaljine kao i iza Sharka prema bivšem autobusnom kolodvoru, pa to je čista ludost! – dodaje.

Sajam cvijeća Ludbreg - Flora Centrum Mundi, Izložba Bonsai drvca
Otok Mladosti//Foto: Mario Kos

Niz komentara i negodovanja izazvala je objava zabrinute građanke Ludbrega.

– A bio je to lijep mali gradić. Šteta, ali ne samo radi ovog slučaja – zaključuje jedan Ludbrežanin.

Gradonačenik Grada Ludbrega na 25. sjednici Gradskog vijeća je dao konkretniji odgovor na ovo pitanje.

– Prije 20-30 godina bilo je normalno da obitelj ima jedan auto, a dva, tri ili četiri bicikla. Danas je posve obratna situacija, danas imamo tri ili više auta, a ni jednoga bicikla. Sve zgrade koje su napravljene u Ulici Kardinala Kuharića napravljene su gotove bez i jednoga parking mjesta. U to vrijeme nisu se osiguravala parking mjesta na česticama zgrada, nego su se ljudi parkirali gdje su stigli, a Grad je kroz projekt uredio stotinjak mjesta u Ulici Kardinala Kuharića. U vrijeme naplata parkiranja, dakle čestica koja se spominje gdje je parking kod tržnice, polovica čestice je prodana. Zapravo je ušla u koncesiju obitelji Stručić, s obzirom na to da su oni imali djelatnost na tržnici pa su se odvezali da će na toj čestici napraviti parkiralište i to su oni napravili. Danas je polovica te čestice u vlasništvu Grada koja je opet tu česticu dala na korištenje tržnici koja upravlja tom polovicom parkirališta, a druga je prodana na natječaju gradskog vijeća. Taj prostor je sad privatan i prošli je tjedan zagrađen radi istraživanja statike, odnosno kvalitete terena jer bi se trebala graditi poslovno-stambena zgrada. Ima dovoljno mjesta i u dvije poprečne ulice i u Ulici Miroslava Krleže. Mi smo sad pokrenuli u Ulici Miroslava Krleže izgradnju 70-ak parkirnih mjesta kako bi se mogli svi parkirati koji trebaju. Također, pokrenuli smo u Ulici Augusta Šenoe izgradnju parkirnih mjesta te će niknuti 40-ak mjesta. Planirano je kroz natječaj uređenje jedne ceste pokraj Svetišta otvoriti još šestotinjak mjesta – objasnio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×