Koprivnica u šoku

Gradonačelnica Vesna Želježnjak (SDP) podnosi ostavku i vraća se u Podravku

12:25h
0
Vesna Želježnjak // Foto: Matija Gudlin

S mjesta gradonačelnice odlazim iz obiteljskih razloga i vraćam se u Podravku, nadam se, na svoje staro radno mjesto zamjenice direktora nabave – informaciju nam je potvrdila Vesna Želježnjak.

Gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak (SDP) podnijela je ostavku i odlazi raditi u Podravku, piše portal Jutarnji.hr/Podravski list.

– S mjesta gradonačelnice odlazim iz obiteljskih razloga i vraćam se u Podravku, nadam se, na svoje staro radno mjesto zamjenice direktora nabave – informaciju nam je potvrdila Vesna Želježnjak.

Napomenula je da će ostavku podnijeti ovih dana, kada sa starim i budućim poslodavcem postigne sporazum.

Dodala je da će ju zamijeniti njen dosadašnji zamjenik Mišel Jakšić (SDP), koji je već najavio da će se za tu funkciju kandidirati na predstojećim izborima.

Jakšić novinarima nije želio davati nikakve izjave, dok se sve pravno ne regulira.

Želježnjak je napomenula kako je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa na jučerašnjoj sjednici na njezin zahtjev odlučilo da nije u sukobu interesa ako kao dužnosnica zasnuje radni odnos s Podravkom. No ne može biti u upravljačkim funkcijama te u Nadzornom odboru.

Iako je kao razlog navela stvari obiteljske prirode, kao jedan od mogućih razloga je i nepravomoćna presuda kojom je osuđena na 11 mjeseci uvjetnog zatvora zbog krivotvorenja putnih naloga prilikom putovanja na saborske sjednice u Zagreb.

Priopćenje Vesne Želježnjak prenosimo u cjelosti: 

Prije svega moram reći da sam s velikim ponosom i s puno ljubavi i predanosti obnašala časnu dužnost gradonačelnice, a prije toga i dogradonačelnice, najljepšeg nam grada, naše Koprivnice. Odluka o povlačenju s funkcije gradonačelnice nije mi bila nimalo lagana niti jednostavna. O njoj sam dugo i temeljito razmišljala, razgovarala sa svojom obitelji i najbližim suradnicima. Na kraju sam odlučila, iz posve osobnih i obiteljskih razloga a poštujući želju moje obitelji, prepustiti ovu časnu dužnost svom prvom zamjeniku gospodinu Mišelu Jakišiću koji je zajedno sa mnom, i drugom zamjenicom Melitom Samoborec, izabran u neposrednim izborima za gradonačelnika Koprivnice. Gospodin Jakšić je u posljednje tri godine, pa i za vrijeme moga saborskog mandata, bio moj najbliži suradnik i osoba od najvećeg povjerenja. Uvjerena sam da naša Koprivnica ostaje u sigurnim rukama. U nastojanjima da Koprivnica i dalje ostane grad ugodnog življenja i uspješnog rada, gospodin Jakšić i svi moji suradnici imati će i dalje moju punu i bezrezervnu podršku. U dogovoru sa svojim poslodavcem, a temeljem potpisanog Sporazuma, podnijela sam zahtjev za povratak u Podravku te zatražila mišljenje Povjerenstva za sukob interesa u vezi spomenutog zahtjeva. Danas je Povjerenstvo objavilo Odluku kojom mi daje suglasnost za stupanje u radni odnos u trgovačkom društvu Podravka d.d. Time su ostvareni svi zakonski preduvjeti za moj povratak na rad u Podravku d.d. a o vremenu povratka odlučit će poslodavac.