12.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
u najavi novi projekti

Gradski čelnici povećali koprivnički proračun za desetak milijuna eura i donijeli odluku o novom zaduživanju, oporba bez prigovora
G

Izgradnja dvaju vrtića, kompletna promjena javne rasvjete i projekti vezani uz ITU mehanizam glavni su razlog ovog rebalansa

Ne propustite

Koprivnički gradski vijećnici danas su se našli na tek drugoj sjednici u ovoj godini, a prilično mlakoj raspravi nazočilo je njih 16.

Pred njima je bilo 27 točaka dnevnog reda, a jedna od njih bila je vezana uz rebalans gradskog proračuna, odnosno Izmjene i dopune Proračuna, kako se to službeno kaže.

Tako je proračun postao ‘teži’ za desetak milijuna eura i iznosi 43 milijuna eura, a korekciju je uvjetovala i činjenica da su prihodi od poreza rasli za gotovo 20 posto. Ipak, taj rebalans uključuje i nekoliko kapitalnih projekata, o čemu je više pričao gradonačelnik Jakšić.

– Svake godine polovicom godine radimo rebalans, no ono što odmah moram reći je to da rashodovnu stranu, unatoč inflaciji i svemu onome što ona nosi, držimo pod kontrolom.  Dodatak ovome rebalansu je to da smo se odlučili prijaviti na HBOR-ova sredstva za zamjenu javne rasvjete na području cijelog grada, a očekuju nas i određeni koraci vezani uz potpisane ugovore NPOO-a i gradnju vrtića na Bajeru i Herešinu. Isto tako mogu najaviti da nas od jeseni čekaju koraci vezani uz ITU mehanizam, gdje smo najavili rekonstrukciju tržnice, gradnju knjižnice i određena ulaganja u Kampus, održivi javni gradski prijevoz i tako dalje. Sve to moramo iskazati kroz naše proračunske dokumente i zato smo išli u ovaj rebalans – pojasnio je Jakšić.

Gradsko vijeće
Oporba nije reagirala na rebalans proračuna // Foto: Ivan Balija

Zanimljivo, iako se to očekivalo, nitko od prisutnih nije se javio za raspravu pa je ovaj rebalans prošao bez nekih većih problema s 11 glasova ZA i četiri suzdržana. Vijećnika Suvalja u tim trenucima nije bilo u vijećnici.

Također, vijećnici su donijeli odluku i o dugoročnom zaduživanju Grada Koprivnice, odnosno kreditu u visini 2,25 milijuna eura, a o čemu smo pisali prošli tjedan. Naime, Grad namjerava rekonstruirati kompletno sustav javne rasvjete, jer je aktualna zastarjela i predstavlja veliko opterećenje za gradski proračun. Diljem grada promijenilo bi se više od 5000 lampi, a ušteda bi na godišnjoj razini iznosila oko 70 posto, što nije zanemarivo.

Ipak, ovaj kredit nije riješen ni potvrđen, jer u Gradu moraju tek vidjeti koje rokove će dobiti za konzumaciju tih sredstava. Sredstva bi se po sadašnjim uvjetima morala iskoristiti do kraja godine, što bi Gradu i odgovaralo, ali sve ovisi o eventualnim žalbama u vezi javne nabave, što bi moglo kočiti cijeli projekt. U tom slučaju Grad neće dizati kredit.

I to je sve vrijedno spomena s ove sjednice gradskog vijeća. Čini se da u njemu, a samim time i Gradu, vlada idila…

Programski sadržaj nastao u suradnji s Gradom Koprivnicom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Poznati su detalji

Policija otkrila detalje razbojništva u ljekarni, vlasnik je ozlijeđen i oštećen za 30 tisuća eura

Još detalja o pljački poznate koprivničke ljekarne! Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika starosti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti