25.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Idejno rješenje

Gradski park kreće u revitalizaciju kojom će postati mjesto za igru, druženje, zabavu i rekreaciju
G

Ne propustite

Svoj koncept idejnog rješenja arhitekti Zdravko Sapra i Saša Sarapa prezentirali su Mišelu Jakšiću, zamjeniku koji obnaša dužnost gradonačelnika.

Koprivnički park će revitalizacijom postati pravo mjesto za igru, druženje, zabavu i rekreaciju.

Počele su prve aktivnosti vezane uz rekonstrukciju samog središta grada te su održani prvi sastanci i dogovori vezano uz revitalizaciju Gradskog parka.

Ugovor za izradu kompletne projektne dokumentacije sklopljen je s tvrtkom Forma-biro iz Koprivnice.

Svoj koncept idejnog rješenja arhitekti Zdravko Sapra i Saša Sarapa prezentirali su Mišelu Jakšiću, zamjeniku koji obnaša dužnost gradonačelnika.

Prezentacija idejnog projekta // Foto: Koprivnica.hr

– Zahvat sadrži nekoliko različita cjelina, a to su revitalizacija gradskog parka, uređenje dječjeg igrališta, formiranje zelenog trga ispred budućeg multimedijskog centra, uređenje kontaktne zone s ljetnom pozornicom, a u zimi klizalištem te obnova školskog igrališta sa sportskim terenima – objasnio je planove Mišel Jakšić.

Tako će tijekom revitalizacije biti obnovljeno igralište osnovne škole, koje više neće biti samo školsko, već će biti prilagođeno raznim sportskim klubovima i udrugama. Igralište će biti opremljeno urbanom opremom, novim spravama te mrežama za odmor.

Nova, moderna igrala bit će postavljena na dječjem igralištu u parku, koje će dobiti i kvalitetniju rasvjetu.

Rasvjeta u parku se neće bitno mijenjati, jer park ne smije biti jače osvijetljen zbog staništa ptica, dok će staze ostati u svom izvornom obliku.

Zamijenit će se stara i beskorisna stabla, a travnata površina između školskog igrališta i crkve, ispred budućeg multimedijskog centra, uredit će se za razne kulturne događaje.

Prijedlog novog vizualnog izgleda mora prije odobrenja proći kroz ruke nadležnih službi i konzervatora.

U realizaciju projekta uključeni su i Gradsko komunalno poduzeće Komunalac, konzervator, predstavnici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski kao i gradske stručne službe.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturanti okupirali Križevce

FOTO/VIDEO Veseli maturanti pjesmom i plesom slave svoje posljednje srednjoškolske dane

Pjesma, veselje i radost obilježili su danas ulice Križevaca. Naime, križevački su se maturanti danas tradicionalno prošetali od sportske dvorane...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×