15.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DRUGI SASTANAK

Grgić i Špoljar županu Korenu predstavili elemente projekta i značaj Muzeja na rijeci Dravi
G

Županija će, istaknuo je župan, dati podršku ovom višedimenzionalnom projektu koji u sebi uz očuvanje prirodne i kulturne baštine sadrži i dodanu vrijednosti u smislu turističkih komercijalnih atrakcija.

Ne propustite

U prostorijama Županijske uprave danas je održan drugi sastanak na temu projekta Muzeja na rijeci Dravi. Županu Darku Korenu idejni autori Antonio Grgić i Marijan Špoljar detaljno su predstavili elemente projekta i značaj koji bi budući muzej imao u pogledu posebnosti kulturne i turističke ponude naše županije te očuvanja prirodne baštine i održivog ekološkog razvoja.

Župan je zahvalio autorima na prezentaciji i detaljnoj razradi koncepta očuvanja starog mosta na rijeci Dravi koji će ostati neiskorišten u mreži prometne infrastrukture nakon što se izgradi novi most.

Županija će, istaknuo je župan, dati podršku ovom višedimenzionalnom projektu koji u sebi uz očuvanje prirodne i kulturne baštine sadrži i dodanu vrijednosti u smislu turističkih komercijalnih atrakcija koje mogu privući i velik dio posjetitelja s hrvatske i mađarske strane.

– Projekt je vrlo kompleksan, a kao prvi korak potrebno je ispuniti prostorno planske preduvjete u smislu rješavanja zahtjevne projektne dokumentacije, pojasnio je župan dodavši kako je izazov i financijska komponenta u kojoj treba pronaći najoptimalnije izvore financiranja.

U daljnju operativnu razradu projekta uz stručne službe Županije treba uključiti i ostale relevantne dionike, jedinice lokalne samouprave, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, HŽ infrastrukturu, Hrvatske vode te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, kako bi se projekt dobro pripremio za kandidiranje na natječaje, zaključio je župan.

Kako je naglašeno na sastanku, u prvoj fazi potrebno je krenuti s definiranjem prostornog obuhvata i gabarita samog projekta kako bi se mogli izmijeniti prostorni planovi jedinica lokalne samouprave te županijskog Prostornog plana.

U pogledu financiranja istaknuto je kako su europski fondovi skloni financiranju ovakvih tipova projekta u čemu će stručnu podršku u pripremi dokumentacije pružiti županijska Regionalna razvojna agencija PORA, a s obzirom da se radi o lokaciji koje graniči sa susjednom Republikom Mađarskom moguće je i sudjelovanje u teritorijalnom programu Hrvatska-Mađarska za povlačenje spomenutih EU sredstava.

Uz župana, sastanku su prisustvovali i ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, ravnateljica Javne ustanove za upravljanjem zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije Željka Kolar, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×