20.4 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
višegodišnja sapunica

Grošić dobio građevinsku za zgradu ispred Martinovke, ali Mjede su uložile novu žalbu: Slušali su krive ljude, a ja si pravu štetu neću nikad nadoknaditi
G

Kupio sam zemljište bez tereta i mene ne zanima kakve su oni imali odnose nekad s bilo kime. Služnost prolaza nemaju. Pa nisam dao milijun kuna da tamo budem policajac prometnik i usmjeravam nekog, vi odite naprijed, vi odite desno, kaže Grošić

Ne propustite

Ovih dana obilježava se točno šest godina otkako je poduzetnik Darko Grošić od Grada Koprivnice kupio zemljište u strogom centru grada, a koje se nalazi neposredno ispred, odnosno iza  Martinovke. Plan je bio jasan, izgraditi stambeno-poslovnu zgradu s podzemnom garažom i derutno zemljište napokon staviti u funkciju.

Međutim, pola desetljeća kasnije parcela je u još gorem stanju, a prva lopata i dalje je na čekanju. Naime, odmah nakon što je Grošić kupio zemljište uslijedila je sapunica koju su sa zanimanjem pratili svi Koprivničanci. Optužbe su pljuštale sa svih strana, gradili su se pa rušili i tako nekoliko puta pregradni zidovi, postavljala se i rezala zaštitna ograda, dolazila je i reagirala policija, punili su se medijski stupci, no sapunica i dalje traje.

Istina, u nešto manjem obujmu, jer stanari i vlasnici poslovnih objekata iz Martinovke povukli su se iz igre kada su shvatili da su njihove tužbe neosnovane, a svi sudski sporovi koji se i dalje vode, vezani su uz obitelj Mjeda. Poručio nam je to Grošić, kojeg smo nazvali kako bismo provjerili situaciju.

Mjede su slušale loše odvjetnike, a ja si pravu štetu nikad neću nadoknaditi
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Što da vam kažem, cijeli proces traje već šest godina, jer sam se krajem 2015. uknjižio na zemljište. A vidite i sami koliko to sve traje, nevjerojatno! Već je odavno sve trebalo biti u pogonu, a realnost je takva da radovi još nisu ni počeli. Imao sam dogovore i za poslovne prostore, ali sve to palo je u vodu. PBZ i OTP banka našli su nove lokacije, a Zagrebačka banka se preselila stotinjak metara od buduće zgrade. Uzalud mi to što imam najbolju lokaciju, procesi su sve zaštopali, a tu štetu nikada neću nadoknaditi – kaže i dodaje kako se jedan od dva spora s Mjedama odnosi upravo na naknadu štete.

– To što tražim njima je puno, meni malo, ali nema tu neke pravične naknade za štetu. Oni se snebivaju nad cijenom, ali to je tako, poslušali su loše odvjetnike, a ona prva im se čak i povukla u mirovinu (op.a. odvjetnica Vuljak). Izgubili su sve sporove, a stalno se nečemu nadaju. Ali što da im radim, nisu me htjeli slušati na početku i sad smo tu gdje jesmo. Stalno si prisvajaju prava koja nemaju – kaže Grošić aludirajući na pravo na služnost prolaza.

Nisam policajac prometnik da usmjeravam nekoga na svojem zemljištu
Darko Grošić // Foto: Matija Gudlin

Kaže da nije prometnik i da mu ne pada na pamet preusmjeravati nekoga.

– Ja sam kupio zemljište bez tereta i mene ne zanima kakve su oni imali odnose nekad s bilo kime. Služnost prolaza nemaju. Pa nisam dao milijun kuna da tamo budem policajac prometnik i usmjeravam nekog, vi odite naprijed, vi odite desno. I što ja onda imam od građevne parcele? Ništa! Neki red mora se znati – pojašnjava koprivnički poduzetnik.

Drugi spor koji vodi s Mjedama vezan je uz građevinsku dozvolu koju je dobio još 2020. godine. Kako nam je pojasnio, na prvu dozvolu uloženo je pet žalbi i nakon što mu je projektna dokumentacija vraćena na ispravak, dobio je i drugu dozvolu. Na tu drugu stigla je samo jedna žalba, i to od obitelji Mjeda.

Zbog sporosti državnih služni s građevinskom dozvolom nateže se već dvije godine

– Uložili su je u rujnu, ali mislim da tu nema neke osnove. Odgovor bi trebao dobiti u roku od 60 dana, ali nekako sumnjam, jer znamo svi kako to ide s našim državnim službama. Prošli put rješavali su žalbu pet mjeseci, a sad ćemo vidjeti. Ako ne dobijem odgovor do kraja godine, u siječnju ću im poslati požurnicu. Nevjerojatno je to da već dvije godine rješavam građevinsku dozvolu, ali sad je i to pri kraju, nadam se – ističe Grošić.

Drugim riječima, radovi na stambeno-poslovnoj zgradi uskoro bi mogli krenuti, jer nikakvih prepreka neće biti kada dobije zeleno svjetlo za građevinsku dozvolu.

– Teško je reći kad će točno radovi početi, ali sigurno ne prije proljeća, zbog podruma koji moramo kopati. Taj podrum je veličine 500 kvadrata, a kopati takvu grabu po zimi, po kiši, po snijegu nema smisla. Međutim, računam da svi radovi kompletno budu gotovi do kraja 2023. godine. Tada bismo u centru grada trebali dobiti zgradu s 15 stanova, četiri poslovna prostora, podzemnom garažom i liftom. Ta podzemna garaža bit će namijenjena isključivo stanarima – dodaje naš sugovornik.

Nemoguće je pronaći izvođače radova

Ipak, za kraj je otkrio kako ga muči jedan drugi problem, a vezan je uz pronalazak izvođača radova.

– Nikako da ga pronađem. Poslao sam upite na jedno pet-šest adresa, no ponudu još nisam dobio. Znam da je ovo veliki objekt, ali ne znam u čemu je problem i je li stvarno svi oni imaju toliko posla. Majstore za vodu, plin, struju, stolariju imam, ali građevina je problem i nadam se da ću ga uskoro riješiti – zaključio je Grošić.

Dakle, šesta sezona sapunice polako se bliži kraju, a u sedmoj bismo, prema Grošićevim riječima, napokon trebali imati i pravu akciju vezanu uz prve konkretne radove. Nema nam druge nego čekati rasplet…

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

IZVRSNE VIJESTI Država za aute na struju daje do 9000 eura, evo što je potrebno učiniti

Izvrsne vijesti za sve ljubitelje limenih ljubimaca. Naime, od 22. travnja građani će preko ovlaštenih distributera moći od Fonda za...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×