25.4 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pripreme za novu akademsku godinu

Hoće li naši srednjoškolci moći upisati školu za web dizajnera ili pak agroturističkog tehničara? Održan sastanak ravnatelja srednjih strukovnih škola
H

U planu je predstavljanje srednjih škola i prezentacija svih zanimanja na gradskim trgovima u Križevcima i Đurđevcu, dok se u Koprivnici predstavljanje planira na prostoru ispred novoizgrađenog Centra kompetentnosti

Ne propustite

Ovih dana u prostoru županijske uprave sastali su se ravnatelji srednjih strukovnih škola, a tema sastanka bila je upis učenika u prvi razred srednje škole za nadolazeću akademsku godinu.

Na samom početku bitno je napomenuti kako se od resornog Ministarstva očekuju rješenja za nova zanimanja koja bi učenici mogli upisati. Radi se o zanimanju web dizajnera u Strukovnoj školi Đurđevac, tehničara za elektroniku u Obrtničkoj školi Koprivnica te agroturističkog tehničara u Srednjoj gospodarskoj školi Križevci.

Spomenimo uz to da će se i u narednoj školskoj godini upisivati dva razreda medicinskih  sestara u Srednjoj školi Koprivnica.

Postupak unosa i potvrđivanja plana upisa za škole i osnivače trajao je do 15. ožujka, nakon čega se od Ministarstva znanosti i obrazovanja očekuje verifikacija upisa.

Foto: KCKZZ

Sudionici sastanka složili su se da škole trebaju pratiti trendove u gospodarstvu, a sudeći prema kretanjima na tržištu na kojima vlada potražnja za strukovnim zanimanjima, interes za školovanje u strukovnim i obrtničkim zanimanjima ne bi trebao nedostajati.

Dodajmo na kraju kako je i ove godine u planu predstavljanje srednjih škola i prezentacija svih zanimanja na gradskim trgovima u Križevcima i Đurđevcu, dok se u Koprivnici predstavljanje planira na prostoru ispred novoizgrađenog Centra kompetentnosti.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici HGK Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Križevci, kao i zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Ana Mušlek.

Foto: KCKZZ
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pazite gdje parkirate

S ovih automobila najviše se kradu dijelovi, najveća zarada lopovima je osigurana u krađi ovih dijelova…

Da se kradu auti, to znamo, a u posljednje vrijeme sve češće su na meti lopova i autodijelovi. Stručnjaci...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×