VIDEO Hoće li se zaista sutra otvoriti sportski centri: Nogomet bez kontakta, nije nogomet

0
VIDEO Hoće li se zaista sutra otvoriti sportski centri: Nogomet bez kontakta, nije nogomet
Foto: Matija Gudlin

Blaže mjere koje stupaju na snagu od ponedjeljka dopuštaju otvaranje i zatvorenim sportskim centrima. No uz stroge i, kako i treneri i igrači kažu, – nelogične mjere. Jer kontaktni sportovi mogu se trenirati ali – bez kontakta. Neki sportski centri zato bi moglo ostati zatvoreni, piše RTL.

– Taekwondo je kontaktni sport, a morat ćemo trenirati bez kontakta. Neće biti sparinga, djeca se neće moći boriti, neće biti grupnih igara. Sve će se svesti na rad u mjestu, kao kad smo imali online treninge koje smo provodili prije 2 tjedna”, rekao je trener Taekwondo kluba Ion Ivan Petošić.

Tek ćemo sada početi zbrajati gubitke

U dvorani nisu bili tri mjeseca, a sada se vraćaju pod novim uvjetima, još je puno posla ali za prvi trening u dvorani do ponedjeljka će biti spremni.

– Tek ćemo sada početi  zbrajati gubitke. Mnogo ih nije bilo na online treninzima ni na treninzima na otvorenom tek kad se ovo pokrene znat ćemo koliko ih je izgubilo motive i naviku redovitog treniranja – rekao je Petošić.

I košarka će se moći  trenirati u dvorani, ali bez igranja. Trener mladih košarkaša Cedevite kaže, kao i svi treninge će novim uvjetima prilagoditi.

“Važno je da su nas pustili u dvorane  jer pritisak roditelja i djece zadnja tri mjeseca bio je ogroman, kad ćemo, kad ćemo. Neke stvari se u sportu ne mogu nadoknaditi, mi smo do sada izgubili možda i cijelu generaciju sportaša. Dočekali smo ovo s velikim olakšanjem ali daleko je to od onoga što bi željeli – rekao je voditelj Škole košarke Cedevita Junior Dejan Jovović.

Trenirati se u dvoranama može pod uvjetom da nema kontakta i da se za svakoga sportaša osigura najmanje 20 metara četvornih površine. Svlačionice i tuševi ne smiju se koristiti ako to nije nužno.

Mnogi će ostati zatvoreni

Mnoge je dvorana i sportskih centara koji će ostati zatvoreni pogotovo oni gdje treniraju rekreativci. Ova  dvoranu za mali nogomet prazna je gotovo 100 dana.

– Nogomet bez kontakta nije nogomet i nema svrhe uopće otvarati. Ako otvorimo naše stranice bočne i onda prođemo kao otvoreni teren možda bi nam mogli dopustiti  da se igra s kontaktom mogli bi, ali to ćemo još vidjeti – kazao je voditelj sportskog centra Mario Kršek.

Jer vježbanje udaraca i pucanje na gol je dopušteno ali igranje nogomete ne.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Nema postova za prikaz