- Oglas -

U Podravini, čiji su potencijali u turizmu donedavno bili gotovo skriveni, unatrag tri godine sve su više traženije kuće za odmor. Svaka od njih priča svoju priču, a jedna od njih nalazi se i u Vinogradima Ludbreškim.

Lijepa kuća za odmor pod nazivom Iva`s place udaljena je dva i pol kilometra od središta Ludbrega. Objekt je vlasništvo obitelji Nemec, Zorana i Nataše te pruža nezaboravan doživljaj svima koji traže lijepe poglede, opuštajuću okolinu i zdrav smještaj, daleko od svega, u miru i prirodi.

– Tu je bio brijeg, a zemljište smo preuredili te sagradili kuću. U početku samo radi nas, da se dođemo odmoriti. Kuću smo dotjerivali, razvijali i na kraju je ispala kuća za odmor koju od 2018. godine iznajmljujemo – priča nam Zoran, pokazujući kuću uređenu u moderno-rustikalnom stilu.

- Oglas -

Ljubazni domaćini nude smještaj s kuhinjom, terasom i multimedijom. U sklopu objekta dostupan je balkon, tri klimatizirane spavaće sobe, blagovaonica i potpuno opremljena kuhinja i kupaonica. Kuća je nulte kategorije energetske učinkovitosti, a kamin duša prekrasno dizajnirane unutrašnjosti koja odiše toplinom drveta.

– Sve je moja zamisao, a gotovo sve sam napravio i uredio uz pomoć obitelji i prijatelja. Od drveta sam izradio stepenice, kamin i vanjski roštilj, a uobičajeni elementi i sadržaj daju kući moderan ugođaj – kaže Zoran.

Kuća za odmor Iva's Place // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Kuća je okružena prirodom, vrtom, idealna je za mirno opuštanje i uživanje u zelenom panoramskom pejzažu, posebno u proljeće, koje nam se bliži, i ljeti. Kako i ne bi, kad je Zoran posadio pistacije i marune, a uzgaja i kestene.

– Pistacije sam posadio prije četiri godine i uhvatile su se. Problem je naše podneblje, treba biti dobra ekspozicija i pješčano tlo, nadam se da će dozrijeti. Okućnicu namjeravam oplemenjivati s voćkama i nadalje, pa sam kupio i nekoliko okolnih parcela. Na 2200 m2 posadio sam agaciju, jer želim imati svoje drvo koje mogu iskoristiti – otkriva.

Privatni smještaj podigli su na viši i kvalitetniji nivo izgradnjom vanjskog bazena s kojeg se pogled proteže na čitav Ludbreg. U izgradnju je Zoran uložio vlastita sredstva, sufinancirala je, preko turističkog natječaja, manjim iznosom Varaždinska županija i agencija Novasol. Kuća za odmor nudi i vanjski roštilj i dječje igralište. Ljubazni domaćini svakog gosta srdačno dočekaju, a Zoran im često priprema pizzu. Nedavno je nabavio i kotao za craft pivo kojim će također razveseliti svoje goste.

Kuća za odmor Iva's Place // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Uživam provoditi vrijeme u svom vinogradu i općenito u prirodi pa ih dočekujemo s bocom domaćeg vina i nečim domaćim za prigristi. Moj specijalitet je pizza u krušnoj peći koju gosti obožavaju – priča Zoran.

Kapaciteti su im većinom popunjeni, iako je prošla godina bila dosta izazovna.

– Prvi gosti bili su iz Australije, iz njihovog Masterchefa, zatim iz SAD-a, Češke, Slovačke, Rusije, Ukrajine, Danske… Najviše dolaze Nijemci, Austrijanci, Slovenci, Poljaci. Koronavirus je umanjio dolaske, prošlogodišnji ožujak, travanj i svibanj baš nikog nismo ugostili, no kasnije se to preokrenulo – kaže.

Otkad su izgradili bazen, promijenila se struktura gostiju. Sada im goste upućuje agencija Novasol s kojom su potpisali ugovor.

– Ljudi ostaju duže. Prije su odsjeli oni koji su putovali na more ili s mora pa su samo prenoćili. Nedavno smo imali Nijemce koji su ostali tri tjedna, pa i iz Instituta Ruđer Bošković… – otkriva.

Kuća za odmor Iva's Place // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Da je iznajmljivač biti lako, kaže Zoran, bio bi to svatko. Važno je stjecati znanja i vještine kako biste što bolje istaknuli svoju ponudu i bili prepoznati kao dobri domaćini.

– Ulazim u kategoriju mladih iznajmljivača, svakodnevno se usavršavam, jer je potrebno ulagati sebe, pratiti trendove na turističkom tržištu. Dobre recenzije, odnosno pozitivni dojmovi gostiju, postale su danas najvažnije za promociju smještaja i popunjenost – ističe.

Iznajmljivanje se definitivno isplati, kaže, naposljetku, Zoran. Jer, ipak, kuća za odmor obitelji Nemec smještena je na ludbreškim bregima, okružena vinogradima, izdvojena od vreve, a Zoranovi i Natašini gosti, osim njihove ljubaznosti, osjećaju se i prigrljenima od prirode koja ih okružuje.

Kuća za odmor Iva's Place // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).