24.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Hrabra Nina (5) ima tumor i mogu joj pomoći samo američki liječnici
H

Ne propustite

Fotografija iz obiteljskog albumaNini Havaić iz Koprivnice, koja će uskoro napuniti šest godina, do sada potpuno zdravoj djevojčici, prije godinu dana dijagnosticiran je tumor u leđnoj moždini, koji se ne može operirati. Sve je počelo bezazlenim udarcem u glavu u vrtiću.

– Toj nezgodi nismo pridavali veliku važnost. No, uskoro je počela okretati glavu na jednu stranu, jer se žalila da vidi dvostruko kad gleda ravno – priča mama Dijana. Tada su uslijedile mnogobrojne pretrage, a magnetska rezonanca u Zaboku, gdje su išli kako bi izbjegli čekanja, potvrdila je najgori mogući scenarij, tumor.

– Nina je isti dan hospitalizirana u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici, a za sedam dana primila je i prvu kemoterapiju. Ukupno je primila i 30 zračenja – kaže mama. Tada se tumor počeo smanjivati, i vjerovali su kako će sve biti u redu, no nova magnetska rezonanca u prosincu, devet mjeseci kasnije, otkrila je kako se ponovno aktivirao.

-Bolnica nam je objasnila kako joj više ne može ni na koji način pomoći. No, naš prijatelj u Njemačkoj odlučio nam je pomoći pa je pisao na mnoge adrese u svijetu i našao institut u SAD-u, u gradu Bethesti u saveznoj državi Maryland, koji je želi liječiti i tvrdi kako su izgledi za izlječenje veliki – priča mama Dijana. Pozitivan odgovor dobili su i iz jedne njemačke klinike, koju nisu potpuno isključili iz svojih planova. I američki institut i njemačka klinika liječili bi tumor direktnim ubrizgivanjem lijeka, što u Hrvatskoj nije bio slučaj.

-Troškove liječenja pokriva američka Vlada, no mi bismo ondje morali biti najmanje tri mjeseca, a nakon toga odlaziti i na česte kontrole, što financijski ne možemo podnijeti. Liječenje će trajati najmanje godinu i pol – priča majka Dijana Havaić, kojoj je jedina nada pomoć javnosti. Stoga je i poslala molbe na brojne adrese, kako bi i njena princeza dobila priliku za život. Inicijativa da se obrate javnosti potekla je od maminih kolega s posla, koprivičkog HZZO-a. Dosad su se oslanjali isključivo na svoju i pomoć prijatelja.

-Nina je vesela i prekrasna djevojčica. Nažalost, u posljednje je vrijeme teže razumijemo, jer tumor pritišće živčane strukture, pa nerazgovjetno priča, a i desna strana tijela joj je malo ukočena – kaže mama, dodajući kako nikad nisu ni pomislili da njihov anđeo neće ozdraviti, i s tom mišlju hrabro kroče naprijed.

– Rekli smo joj da u glavi ima malenu lopticu i da izdrži, jer kada ona nestane, dobit će od tate pehar pun čokolade. Ona je to vidjela, jer joj je tata nogometni sudac i zna da se pehar dobiva kada se pobjeđuje – priča majka.

Svi koji žele pomoći maloj Nini na putu ozdravljenja donacije mogu uplatiti na račun majke Dijane Havaić, Privredna banka 2340009-3215917613.

Ninin susjed Ivan Josipović (6,5) s kojim se često igra, nacrtao je za nju konja, koje ona obožava i napisao: ‘Nina u mojem srcu.’
Susjedi su ga za Ninu dovršili, a na plakatu piše:

Plakat

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virje

FOTO Druženjem i folklorom privedena kraju vrhunska Prkačijada, jedva čekamo iduću!

Tijekom vikenda uživali smo u posljednjem danu virovske Prkačijade. Uz druženje i nastup folkloraša privedena je kraju još jedna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×