europsko kadetsko rukometno prvenstvo

Hrvatska upisala prvu pobjedu, rukometaši večeras igraju protiv Austrije

Hrvatska će u 20.30 sati u ogledu protiv Austrije tražiti nove bodove, dok će Portugal snage odmjeriti protiv Francuske.

18:56h
0
Foto: Kckzz.hr

U Koprivnici i Varaždinu jučer su odigrane prve utakmice Europskog kadetskog rukometnog prvenstva na kojem sudjeluje 16 reprezentacija i koje se održava od 12. do 22. kolovoza.

Svečano otvorenje upriličeno je u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović, a ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, dok su ispred Grada Koprivnice prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal.

Koprivničko-križevačka županija  partner je u organizaciji Europskog kadetskog prvenstva s Gradom Koprivnicom, Županijskom sportskom zajednicom i HRS-om.

U napetoj i uzbudljivoj utakmici Hrvatska je upisala prvu pobjedu i nadigrala Portugal rezultatom 35:31. Najbolji igrač utakmice bio je Ivan Barbić s postignutih 10 golova.

Prvenstvo se nastavlja danas, a Hrvatska će u 20.30 sati u ogledu protiv Austrije tražiti nove bodove, dok će Portugal snage odmjeriti protiv Francuske.

Za kupnju ulaznice potrebno je imati EU digitalnu COVID putovnicu, PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski test ne stariji od 48 sati.

Cijene ulaznica za prvi krug natjecanja su 30 i 50 kuna, polufinale 50 i 70 kuna, a za finale od 70 do 100 kuna.

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, broj mjesta u koprivničkoj SD Fran Galović ograničen je na 400 sjedećih mjesta (teleskop tribine), a svi posjetitelji dužni su pridržavati se svih propisanih epidemioloških  mjera.