10.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Hrvatske prvakinje vjerojatno opet izravno u Ligi prvakinja
H

Ne propustite

Europska rukometna federacija EHF izdala je danas, u srijedu, poredak država kao osnova za određivanje broja klubova u europskim natjecanjima. Kod žena Hrvatska je na 11. mjestu, prošle godine bila je 10.

Rejting se bazira na rezultatima iz sezona 2007/08, 2008/09 i 2009/10.

Na prvom mjestu bit će buduće klupske prvakinje Europe, ekipa koja u U Ligu prvakinja ulazi izravno, a onda slijede ostale, čiji je poredak ovakav: 1. Danska 124,67 bodova, 2. Rusija 81,22, 3. Rumunjska 77,90, 4. Mađarska 77,56, 5. Norveška 77,44, 6. Njemačka 67,50, 7. Španjolska 66,89. Tih šest država ima pravo na još jednog sudionika u kvalifikacijama za Ligu prvakinja. Slijede s po jednim predstavnikom: 8. Francuska 55,75, 9. Austrija 42,58, 10. Slovenija 36,30 i 11. Hrvatska 33,50.

To mjesto Hrvatske trebalo bi njenim prvakinjama donijeti izravan ulazak u jednu od grupa Lige prvakinja. Prošle godine bio je sličan slučaj. Kako izravno u najelitnije natjecanje ulazi 12 ekipa, to je Podravka Vegeta ušla kao tada jedanaesta. Ove godine EHF je naglasio da nema nikakvih promjena, što znači da bi, ukoliko osvoji prvenstvo, Podravka Vegeta ušla u LP kao 12-a i bila, kao i prošle sezone, u trećem jakosnom bubnju. No, isto tako valja upozoriti da su prošle sezone izravno u Ligu prvakinja ušle crnogorske prvakinje Budućnost, iako je Crna Gora bila 13-a po rejtingu, iza Srbije, a sada je na 12. mjestu, iza Hrvatske.

Ovogodišnji prvaci mogu biti iz Crne Gore, Španjolske, Rumunjske, Slovenije, Mađarske, Norveške, Njemačke i Rusije. Važno je naglasiti da izravno u Ligu prvakinja ulazi samo jedna ekipa iz države, pa kako su navedene države već u rejtingu ispred Hrvatske, ne bi trebalo biti problema u izračunu da Hrvatska ulazi u LP izravno.

Ipak, ostavimo računice dok se iz EHF-a na proljeće ili na ljeto ne oglase s listom europskih natjecanja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

giveaway

Znamo čiji će mališani uživati na velikom i kino napuhancu EvaTeo zone zabave

Oduševljenje i zabava su naša specijalnost, a EvaTeo zona zabave je vaša nova destinacija u Koprivnici za sve vrste...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×