16.8 C
Koprivnica
Utorak, 3. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

HSS i HSU zajedno na izborima u županiji
H

Ne propustite

Hrvatska seljačka stranka, čiji članovi 11,5 godina vode Koprivničko-križevačku županiju, potpisala je koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore s Hrvatskom strankom umirovljenika. Čelnici županijskih organizacija – Josip Friščić i Slavko Konfic, na potpisivanju su naglasili da dvije stranke vežu prijateljski odnosi, primjerice umirovljenik Josip Vincek u Županijsku je skupštinu došao s liste HSS-a.
Izdvojili su i da je u županiji mnogo učinjeno na skrbi za građane treće životne dobi – od proširenja Doma za stare i nemoćne do osnivanja službe gerontodomaćica. Dvije stranke su u koaliciji i na državnoj razini, pa je formalno potpisivanje koalicijskog sporazuma samo nastavak uspješnog kontinuiteta, ocijenili su predstavnici HSS-a i HSU-a. Njihova suradnja se temelji na jasno utvrđenim programima za buduće vođenje Koprivničko-križevačke županije, te su se složili o zajedničkom kandidatu za župana, rekao je predsjednik HSS-a Josip Friščić.
– Sporazumom ističemo zajedničku kandidaturu za čelnog čovjeka županije, a to je  sadašnji župan Darko Koren.
U Koprivničko-križevačkoj županiji živi više od 25 tisuća umirovljenika od kojih je većina onih s najnižim, poljoprivrednim mirovinama. Ta populacija treba sve veću skrb društva pa je u planu koalicije HSS-HSU formiranje depadansi županijskog doma za stare i nemoćne u Križevcima i Đurđevcu, za koje je već sada zainteresirano više od tisuću naših starijih sugrađana, te organiziranje svakodnevne dostave hrane starim građanima koji žive u vlastitim domovima, istaknuo je predsjednik županijskog HSU-a Slavko Konfic:
– Mora postojati briga i o starim ljudima.
Obje stranke željele bi proširiti županijsku koaliciju i traže nove partnere, od kojih se, kaže Friščić, očekuje da prihvate da HSS ima ulogu nositelja čelne funkcije župana i da predloži program o kojem postoji spremnost za razgovor i preuzimanje nekih programskih ciljeva. Do kraja siječnja koalicija će objaviti predizborne programe, nositelje lista i koalicijske partnere u svim podravsko-prigorskim gradovima i općinama.
Iako mogućnost da se županijskoj koaliciji HSS-HSU pridruži HDZ postoji, s tom strankom se još uvijek formalno nije razgovaralo, rekao je Friščić. No definitivno je jasno da od koalicije s dosadašnjim partnerom, SDP-om, neće biti ništa, prvenstveno zato jer je HSS nezadovoljan funkcioniranjem koalicije u Gradu Koprivnici.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Moda iz centra

Kao da je sišla s modne piste, spojila je eleganciju i ulični stil u kombinaciju koju je nemoguće ne primijetiti

Kako nam pomalo stiže jesen, tako se važno i slojevito obući. No, treba i to znati. Ova djevojka to itekako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti