15. sjednica gradskog vijeća

I Križevci prate trend najnižeg paušalnog poreza za privatne iznajmljivače, usvojena i odluka o komunalnoj naknadi

Nakon rasprave, Odluka je ipak usvojena većinom glasova vijećnika.

13:00h
0
Foto: Matija Gudlin
Mario Rajn // Foto: Matija Gudlin

Jednoglasnom odlukom na sjednici Gradskog vijeća u Križevcima izglasan je paušalni porez po krevetu, odnosno po smještajnoj jedinici u kampu u iznosu od 150 kuna.

Porez će biti naplaćen poreznom obvezniku koji ostvaruje dohodak od iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima, i od organiziranja kampova. Isti će naplaćivati Ministarstvo financija.

Na sjednici se raspravljalo više od tri sata o sveukupno 18 točaka dnevnog reda, a najviše vremena utrošeno je na raspravu o Odluci o komunalnoj naknadi.

Tražilo se da se ukine komunalni doprinos za poljoprivrednike i gospodarske subjekte, jer 90% njih uopće nije u upotrebi.

– Ova odluka je na savjetovanju bila skoro mjesec dana i nitko nije ništa predložio. Naknade su oslobođena mala poljoprivredna gospodarstva i štale do 150 kvadratnih metara – rekao je Rajn.

Jedan od prijedloga bio je i da se točka Odluke o komunalnoj naknadi makne s Dnevnog reda i da se svi malo bolje pripreme za iduću sjednicu, što je nemoguće zbog vremenskog roka.

– Bez obzira na to što se mi sad tu svi natežemo i raspravljamo, korist moraju imati naši građani. Nadam se da ćemo sve riješiti u sljedećim tjednima – zaključio je gradonačelnik Rajn.

Nakon rasprave, Odluka je ipak usvojena većinom glasova vijećnika.

čitam...
Loading...