14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Tek 14 točaka

KRIŽEVAČKO VIJEĆE Rekordno kratko, malo pričali o aglomeraciji, malo o “volontiranju” gradonačelnika
K

Deseta točka bila je ona o novom modelu naknade gradonačelniku Rajnu za volonterski rad.

Ne propustite

Križevačko Gradsko vijeće, prvo u 2024. godini, upravo je završilo. Ne previše, tek 14 točaka dnevnog reda, no svakako bitnih za Križevce, Križevčanke i Križevčane. Uostalom pokazala je to i uvjetno rečeno poduža rasprava oko par tema. Čini se kako su se vijećnici nakon dvoipomjesečne pauze zaželjeli razgovora. No, ne previše.

Između ostalog, na Vijeću se raspravljalo o podebljanju sufinanciranja aglomeracije, prodaji zemljišta na Gornjem Čretu, odluci o modelu naknade gradonačelniku Rajnu za volontiranje, ali i odlukama o dodjeli gradskih priznanja, ali i priznanja u vatrogastvu.

Rasprava se povela oko “kašnjenja” projekta aglomeracije, pa je i Denis Maksić iz HDS-a predložio da gradonačelnik smanji putovanja i da se više pažnje posveti praćenju radova.

– Aglomeracija traje sa standardnim ugovorima i rokom – odgovorio je zamjenik Danijel Šaško s obzirom da je Rajn zbog obaveza izašao sa sjednice, a pojašnjeno je i kako se zbog opsega radova radi o povećanju sredstava s 41 na 50-ak milijuna eura.

Križevačko vijeće brzo završilo

Majdaka (Nezavisni) najviše je zanimalo što će se dogoditi da kojim slučajem križevačko Vijeće odbije glasati za pripajanje križevačkih Vodnih usluga koprivničkim KC vodama. Hoće li, smatra, u tom slučaju doći u pitanje aglomeracija? Pojašnjeno mu je da to nema nikakve veze s aglomeracijom i da se radi o EU projektu koji je prioritet kako nama, tako i EU.

Križevačko vijeće
Nezavisni Ivan Majdak // Foto: Grad Kž

Deseta točka bila je ona o novom modelu naknade gradonačelniku Rajnu za volonterski rad. Naravno, kako njemu, tako i zamjeniku, u slučaju da odluče biti volonteri. U tom slučaju imali bi pravo na pedeset posto naknade od pune plaće. Obojica nisu volonteri, zamjenik Šaško ima plaću 1476,33 eura neto, a Rajn 1932,18 eura neto.

– Protiv sam. Pedeset posto plaće, tj. takav obračun koeficijenta, je previše za nekoga tko to ne želi raditi ili ne radi u punom radnom vremenu – rekao je Majdak, a Maksić dodao:

– Mi raspravljamo, a Rajna nema. Tako da nema smisla.

Šaško je rekao da je Rajn zaposlen na puno radno vrijeme i odgovorio Majdaku.

– Njegova odgovornost na poslu i kao volontera bila bi stopostotna. Slobodno, gospodine Majdak, kad postanete gradonačelnik, smanjite si naknadu na 10 posto ako mislite da je to ok – kazao je, a ova odluka donesena je s većinskih 11 glasova za.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×