I sljedeće sezone pet trećih nogometnih liga

17:55h
0
zivi-zid-kc

Nakon što je na skupštini Hrvatskog nogometnog saveza krajem prošle godine odlučeno da Prva hrvatska nogometna liga u natjecateljskoj sezoni 2010./2011. i dalje broji 16 klubova, sustav natjecanja za sljedeću sezonu neće doživjeti promjene ni u ostalim ligama koje su u nadležnosti HNS-a.

To znači da neće biti nikakvih izmjena propozicija natjecanja za Drugu, Treću i Četvrtu hrvatsku nogometnu ligu, koje su najavljene u lipnju prošle godine.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Otpale su, dakle, sve kombinacije o mogućnosti da se sadašnja Treća hrvatska nogometna liga – istok, koja pokriva Slavoniju i sjeverozapadnu Hrvatsku, a u kojoj se od klubova iz naše županije natječu Koprivnica i Križevci, podijeli na dvije Treće lige – istok i sjever.

Kako će sustav natjecanja trećih hrvatskih liga u sljedećoj sezoni ostati isti, za Koprivnicu i Križevce vrlo je važno kakav će plasman imati na kraju proljetnog prvenstva. Naime ako će (a nadamo se da neće) spomenuti nogometni klubovi završiti pri dnu ljestvice, može im se dogoditi da ispadnu iz trećeligaškog natjecanja i od nove prvenstvene sezone igraju u Četvrtoj hrvatskoj ligi – sjever (skupina B), koja također neće doživjeti promjenu sustava.

Vjerujemo da su ovom odlukom HNS-a, čiji bi pročišćeni tekst ovih dana trebao stići u županijske nogometne saveze upoznati u Koprivnici i Križevcima i da će se njihove momčadi u zimskom razdoblju dobro pripremiti za proljetni trećeligaški nastavak. Nema dvojbe da naša dva hrvatska trećeligaša očekuje velika borba za opstanak, jer su Križevci u jesenskoj sezoni zauzeli 12., a Koprivnica 13. mjesto. Kako iz Treće lige – istok može ispasti čak pet klubova, Koprivnica i Križevci morat će i te kako uspješno krenuti u proljetnu sezonu, da im se ne dogodi najgore i da Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije ne ostane bez hrvatskog trećeligaša.

Izvor: Glas Podravine

čitam...