I u Koprivničkom Ivancu nadaju se pomoći države za poslovnu zonu

11:20h
0
090803-kop-ivanec-m

Pored 4,82 milijuna kuna, koliko je već odobreno u Ministarstvu gospodarstva za sufinanciranje izgradnje četiri poduzetničke zone u Podravini i Prigorju, u županijski Upravni odjel za gospodarstvo stigla je i dopunjena dokumentacija Općine Koprivnički Ivanec, kojom će u idućem krugu raspodjele konkurirati za nešto više od 4 milijuna kuna. Kako Ministarstvo gospodarstva sufinancira polovicu ukupne vrijednosti projekta, a jedinice lokalne samouprave 40% i njihove županije 10% iznosa, ukupna težina početka opremanja poduzetničke zone procijenjena je na više od 8 milijuna kuna.

– Prijavili smo se za dodjelu sredstva iz državnog proračuna za izradu projektne dokumentacije i djelomično opremanje zone komunalnom infrastrukturom, koja je bitna za stavljanje poduzetničke zone u funkciju, rekao je načelnik Koprivničkog Ivanca Božidar Vrabelj.

Načelnik Vrabelj dodaje da su odaslani i zahtjevi u Središnji državni ured za upravljanje državnom imovinom kojim Ivančani traže da im se dodjeli državno zemljište u budućoj zoni na kojem su već riješeni imovinsko-pravni odnosi. Nakon toga, ako im zahtjev za sufinanciranje bude odobren, uslijedila bi izrada projektne dokumentacije i početak komunalnog opremanja.

izvor: Radio Koprivnica