humanitarnom prodajom slika

Iako nisu mogli održati tradicionalni bal, Rotarijanci su prikupili sredstva za stipendiranje devet gimnazijalaca

Koprivnički rotarijanci uspjeli su prikupiti sredstva humanitarnom prodajom doniranih umjetničkih slika.

15:20h
0
POTPISIVANJE UGOVORA S STIPENDISTIMA GIMNAZIJE FRAN GALOVIC KOPRIVNICA scaled

Rotary club Koprivnica u lokalnoj zajednici, sa svojim kontinuiranim humanitarnim radom dobrotvornom aukcijom slika, djeluje više od 15 godina.

Sredstva prikupljena na aukciji namijenjena su stipendiranju talentiranih učenika Gimnazije Fran Galović Koprivnica i Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac.

Unatoč tome što za ovogodišnji ciklus stipendija nije bilo moguće održati tradicionalni Rotary bal, zbog epidemioloških razloga, koprivnički rotarijanci uspjeli su prikupiti sredstva humanitarnom prodajom doniranih umjetničkih slika i uz potporu Rotary Distrikta Hrvatska, osigurati stipendije za učenike.

– Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće bez svesrdne i velikodušne pomoći umjetnika koji donacijom svojih umjetničkih djela omogućuju održavanje aukcije, na čemu smo im beskrajno zahvalni. Također, ništa ne bi bilo moguće niti bez naših prijatelja i donatora koji svojim sudjelovanjem na aukciji zaokružuju cjelinu dobročiniteljstva – kažu iz kluba.

Upravo na spomenuti način, u proteklih nekoliko tjedana sklopljeni su Ugovori o stipendiranju s devetero učenica i učenika Gimnazije Fran Galović Koprivnica i Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, a ukupna vrijednost ovogodišnjih stipendija iznosi 45.000 kuna.

– Najradosniji smo kada našim stipendistima barem malo olakšamo put kroz njihovo obrazovanje i barem malim dijelom sudjelujemo u stvaranju budućih uspješnih ljudi na raznim poljima djelovanja, a to ćemo i dalje činiti jednakom strašću. Valja istaknuti i da je dobrotvorna aukcija slika koprivničkih rotarijanaca gotovo jedinstvena po kontinuitetu i po dugogodišnjoj spremnosti slikara, grafičara i kipara da besplatno ustupe svoj rad, a ukupna sredstva koja su do sada utrošena na stipendiranje učenika svih ovih godina približavaju se iznosu od milijun kuna, navodi Marko Golubić, predsjednik RC Koprivnica.