16.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Idilični Peski
I

Ne propustite

Slika je iz početka šezdesetih. Snimljena je na Đurđevačkim peskima prigodom posjeta novinara Glasa Podravine ljudima koji obrađuju pjeskovitu zemlju. Moram reći da smo nevjerojatno cijenili seljake i radnike i da su tada takvi posjeti bili veliko novinarsko zadovoljstvo.

Jedna slučajna snimka pejsaža otkriva svu ljepotu, pa i idilu prirode: kukuruz koji raste, pješčani put sa škrtom travom, seljanke na horizontu, pokošeno polje i na kraju stavice, složeni kupovi pšenice. Napomena: nećete vjerovati, imenicu stavice nećete pronaći u većini hrvastkih rječnika, ni u Anića, ni u pravopisnim rječniku, ali ima je u enciklopedijskom rječniku kojeg ste mogli kupovati uz Jutarnji u 12 nastavaka. Tumačenje je da je stavica kukuruz na kupu, ali na Googlu smo pronašli da se stavicama imenuju i pšenični kupovi.

Iako se kolorom često slika pretvara u kičasti uradak, šteta što se tada nije snimalo filmom u boji. Bilo bi lijepo, jer bi i oblaci došli do izražaja.

No, svejedno, slika je baš ”za na zid”!

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×