POSLJEDNJA 24 SATA

Imamo 19 novozaraženih koronavirusom, i to iz čak osam različitih županija

Među oboljelima je i najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić.

14:05h
0
Corona Virus ilustracija
Foto: ilustracija / twenty20

Posljednjih dana došlo je do novoga porasta broja oboljelih od koronavirusa. Primjerice, jučer je evidentirano 18 novih slučajeva, a potvrđeno nam je kako je jedan slučaj zabilježen i u našoj, Koprivničko-križevačkoj županiji.

Stožer civilne zaštite RH jučer je nakon dugo vremena održao konferenciju za novinare, dok se danas ponovno vratio slanju priopćenja, pa tako u njemu stoji kako imamo novih 19 slučajeva. Ukupno je time, od početka do danas, u Hrvatskoj zabilježeno 2336 slučajeva.

– Jedna novooboljela osoba je iz Bjelovarsko-bilogorske županije, jedna iz Šibensko-kninske županije, jedna iz Dubrovačko-neretvanske županije, jedna iz Međimurske županije, jedna iz Koprivničko-križevačke županije, 9 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba, 3 novooboljele osobe su iz Osječko-baranjske županije, a 2 novooboljele osobe su iz Zadarske županije – navode iz Stožera te dodaju.

– Dosad je testirano 72746 osoba, od toga 268 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je devet osoba. Na respiratoru nema pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2142. Od toga ih je 834 otpušteno iz bolnice, a kod kuće je ozdravilo 1314 osoba.
Ukupan broj preminulih je 107 – stoji u objavi.

Podsjetimo, među oboljelima je i najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić.

čitam...