Uspješna poslovna godina

[INOXMONT-VS] Fokus na novim investicijama i otvaranju radnih mjesta

Fokus poduzeća je na zapošljavanju domaćih radnika te stoga ulažu značajna sredstva u školovanje kandidata koji i nemaju odgovarajuća stručna znanja kako bi maksimalno iskoristili potencijal zapošljavanja radne snage unutar postojećeg bazena.

15:00h
0

Pred sam kraj tekuće poslovne godine, kada se povlači crta pred učinjenim, u Inoxmont-VS su zadovoljni. Grupacija poduzeća je već više od dva desetljeća prisutna na poslovima montaže industrijskih postrojenja i ugradnje industrijske procesne opreme, a prije pet godina otvorila je i proizvodni pogon u Sigecu Ludbreškom. Unatoč najavama o razdoblju usporenog rasta europskog gospodarstva s čijih tržišta dolazi većina poslovnim partnera poduzeća, u Inoxmont-VSu smatraju da će uz dobru poslovnu orijentaciju poslovanje i dalje rasti.

– Tijekom godine počeli smo s većim obujmom rada na poslovima predproizvodnje u domaćem pogonu u Sigecu Ludbreškom. Kreće puno veći obujam proizvodnje proizvoda za industrijska postrojenja te predproizvodnje dijelova instalacija i sklopova za industrijska postrojenja. Našim nalogodavcima pružamo mogućnost realizacije predproizvodnje i ujedno u kasnijoj fazi on-site montažu dijelova industrijskih postrojenja – ističu u Upravi poduzeća.

U narednoj godini kreće se s novim investicijama. Ukupno je u planu izgradnja još otprilike 2200 m2 novih proizvodnih pogona te još oko 200 m2 skladišno-manipulativnih prostora, puštanje u pogon postrojenja na bio-masu te izrada solarne elektrane na krovu novih hala, dodatno opremanje postojećih te novih poslovnih prostora.

Ujedno, kontinuirano se ulaže u nabavu strojeva za proizvodnju. Proizvodne hale će se prema dosadašnjem standardu opremati sa strojevima najnovije generacije u strojarskoj industriji u kojoj posluje Inoxmont-VS, kao što su sofisticirani strojevi za obradu lima (rezanje, savijanje, zavarivanje, brušenje) te poluautomatske ili u potpunosti automatizirani robotski strojevi. U planu je da investicije prati ulaganje u školovanje zaposlenika za rad na navedenim strojevima najnovije generacije.

Jedan od najvećih izazova ujedno i je kako privući i zadržati kvalitetnu radnu snagu. Kako bez zadovoljnih zaposlenika nema uspjeha, razvoj ljudskih potencijala strateška je odrednica poduzeća.

– Zaposlenicima nudimo niz pogodnosti jer smo svjesni da su oni najzaslužniji za uspjeh i rast poduzeća. Osim interne škole zavarivanja i cjevarije koja je usmjerena na zaposlenike koji su se netom zaposlili u poduzeću, pokrećemo i  internu ”akademiju” čiji je cilj da ojačamo kompetencije naših postojećih zaposlenika i rukovodećeg kadra. Želimo omogućiti zaposlenicima na svim razinama da unaprijede svoje kompetencije i stručna znanja – doznaje se iz Uprave društva.

Fokus poduzeća je na zapošljavanju domaćih radnika te stoga ulažu značajna sredstva u školovanje kandidata koji i nemaju odgovarajuća stručna znanja kako bi maksimalno iskoristili potencijal zapošljavanja radne snage unutar postojećeg bazena.

Međutim, kako bi osigurali kontinuitet rasta i razvoja, stručnu radnu snagu moraju pronalaziti izvan naših granica što je u razvijenim državama već dugogodišnja praksa.

Izazovu zadržavanja i zapošljavanje radne snage doskaču povlasticama za zaposlenike.

Tako uz iznadprosječna primanja nude beneficirani radni staž za rad na montaži, stimulacije za dobre rezultate, 24-satno osiguranje od nezgode, bonuse/dar za obljetnice rada, prigodne isplate kroz godinu, nagrade za inicijative radnika koje pridonose razvoju poslovanja, organiziran i plaćeni smještaj i prijevoz radnicima upućenim na rad u inozemstvo. Zaposlenici imaju podršku 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, za sve probleme koje imaju (ozljede, kvarovi na službenim vozilima, jezične barijere i dr.)

Poduzeće je također socijalno osjetljivo tako da zaposlenici i Uprava društva često skupljaju novac u dobrotvorne svrhe pomoći bližnjima i ljudima u nevolji.