Dožupanu je dosta

Ivan Pal svoje mjesto šefa gradskog HSS-a želi prepustiti Hrvoju Petriću

16:00h
0
Hrvoje Petrić // Foto: www.historiografija.hr
Hrvoje Petrić // Foto: arhiva

Napominje da je povjesničar Petrić i više nego sposoban te bi prema njegovom mišljenju, trebao biti u samom predsjedništvu stranke.

Dožupan Ivan Pal, šef koprivničkog HSS-a kaže da već neko vrijeme razmišlja o tome da svoje mjesto prepusti nekom drugom.

– Preuzeo sam tu funkciju nakon ostavke Karmen Antolić, a došlo je vrijeme da se vodstvo osvježi novim ljudima. Funkcija tu i nije toliko važna, ioanko o svemu odlučujemo zajedno. Stalno mi je u glavi Hrvoje Petrić i moram s njim o tome ozbiljno porazgovarati – kazuje nam Pal.

Napominje da je povjesničar Petrić i više nego sposoban te bi prema njegovom mišljenju, trebao biti u samom predsjedništvu stranke.

No Pal tvrdi da će, ako bude potrebno, svoj mandat od četiri godine odraditi do kraja,

Ivan Pal // Foto: Matija Gudlin
Ivan Pal // Foto: Matija Gudlin

ali volio bi da do promjene dođe prije lokalnih izbora u svibnju sljedeće godine. Mandat dožupana pak zasigurno namjerava odraditi.

Hrvoje Petrić na naš upit o mogućem dolasku na mjesto šefa gradskog HSS-a nije imao nikakav komentar.

Palovim povlačenjem s mjesta šefa gradskog odbora, izvjesno je da se neće kandididrati za gradonačelnika Koprivnice  na predstojećim lokalnim izborima kako je bilo najavljivano.

A hoće li HSS imati svojeg kanididata, Pal kaže da za sada ništa nije sigurno. Sumnja da će to od istaknutih HSS-ovaca to biti Petrić, jer bi morao napustiti posao, dok Miljenko Flajs kandidat ne može biti zbog đakonata.

O mogućoj koaliciji gradskog HSS-a sa SDP-om Pal kaže da sve ovisi o situaciji na državnoj razini.

Karte se miješaju ponovo, a konačno smo u normalnim odnosima i sa SDP-om i HDZ-om – zaključuje Pal.