Ivan Pal: Neizglasavanje proračuna bilo bi nauštrb građana

08:48h
0
Ivan Pal

Donošenje županijskog proračuna ne bi trebao biti trenutak za svađe vladajućih i oporbe jer bi neizglasavanje temeljnog financijskog dokumenta moglo uzrokovati zaustavljanje velikih i važnih projekata u našoj županiji, rekao je zajmenik župana Ivan Pal, pojasnivši kakve bi posljedice i tijek mogli nastupiti.

– Ako se u utorak ne donese proračun, mi bismo se ponovo trebali sastati i eventualno planirati privremeno financiranje, ali pitanje je da li ćemo doći do privremenog financiranja. A ako ne dođemo do privremenog financiranja,dobit ćemo tzv. ‘prinudnu upravu’ iz Vlade RH umjesto naše Skupštine. Raspustit ćemo Skupštinu i morat ćemo ići na nove izbore, kaže Pal.

Cijela ta procedura jako dugo traje, rekao je dožupan Pal i upozorio da bi gubitnici mogli biti stanovnici Podravine i Prigorja.

– Čitav niz projekata koje Županija financira, i u gradovima i u našim općinama, ide na led, napominje zamjenik Pal. Sa županijskog računa u tom bi se slučaju sve do rezultata eventualnih izvanrednih izbora i konstituiranja nove Županijske skupštine financirale jedino plaće dužnosnika i službenika, zaključio je zamjenik Pal. Dodajmo da bi se prije same sjednice Skupšitne ipak nešto više moglo znati već sutra, za kada je najavljen sastanak stranaka koje čine skupštinsku većinu.

tekst: Radio Koprivnica

čitam...