Uoči nove školske godine

Ivan Pal: Postoji opasnost da učenici ne dobiju subvenciju prijevoza

11:00h
0
Ivan Pal // Foto: Matija Gudlin
Ivan Pal // Foto: Matija Gudlin

Najavio da, unatoč pripremljenosti županije, ima razloga za zabrinutost.

Na Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije postavilo se pitanje o subvencionioranom prijevozu srednjoškolaca u novoj školskoj godini.

Zamjenik župana Ivan Pal objasnio je da će županija nastojati osigurati iste uvjete za srednjoškolce kao i prošle godine, no da to ne ovisi u potpunosti o njima.

– Nama je velika želja da do početka školske godine osiguramo da model ostane isti. To znači da učenici u Koprivničko-križevačkoj županiji koji putuju autobusom plaćaju 50 kuna, a oni koji putuju vlakom 20 kuna. Ono što je Vlada najavila je imovinski cenzus, što god to značilo. Pretpostavljam da bi time nekome tko je imućniji onemogućili jeftiniji prijevoz – rekao je Pal.

Najavio da, unatoč pripremljenosti županije, ima razloga za zabrinutost.

– Županija je pismenim putem reagirala, župan je bio i u Zagrebu kod pomoćnika ministra Mamića, smatramo da je naš put jedini ispravan. Novac za to imamo pripremljen, oko 7 milijuna kuna. Ako Vlada donese odluku, njome će i nas obavezati, a kako – to ne znam. Postoji opasnost da određeni broj učenika zahvaćenih imovinskim cenzusom neće imati subvenciju – izjavio je Ivan Pal.