EPODRAVINA TV

Ivan Pišpek, predsjednik Savjeta mladih, siguran je kako se Koprivnica budi! Pričali smo o potrebama i interesima novih generacija

O čemu smo razgovarali, pogledajte u videu!

11:13h
0

U studio ePodravina televizije stigao je Ivan Pišpek, predsjednik Savjeta mladih grada Koprivnice. Očigledno, tema su bili mladi Koprivničanci i Koprivničanke, njihove želje, interesi i potrebe.

Razgovarali smo o radu Savjeta čiji su članovi izabrani na nedavnoj, 26. sjednici Gradskoga vijeća. Trogodišnji mandat dobili su Ivan Car (zamjenik Lovro Šoštarić), Nikola Kovačec (zamjenik Ivan Čolak), Florijan Tremski (zamjenica Mirna Kovač), Timon Fabijanec (zamjenik Matija Pintarić), Robert Jakupanec (zamjenik Ivan Mikulić), Ivona Jarža (zamjenica Dalija Roksandić), Dorian Piskor (zamjenik Ivan Kovačić), Ivan Pišpek (zamjenik Mario Sabol) i Nadan Fabijanec (zamjenik Alen Ivić).

– Sastoji se od članova koji predstavljaju političke stranke mladih, udruge ili učeničko vijeće. Djeluje u političkim krugovima, ali nije političko tijelo, već savjetodavno koje pomaže u donošenju odluka o mladima – kazao je Pišpek koji se prvi put u Savjet uključio prije deset godina, a i prije novoga izbora ulogu predsjednika obnašao je dvije godine, naslijedivši dotadašnju čelnu osobu.

Pišpek kaže kako mladi danas imaju sve, ali ne i volju i ideju što napraviti s time.

– Unatrag 30 godina bila je situacija u kojoj je politika stranački gledala svoje interese, ne veću dobrobit. Mladi su prihvatili stav kako ne mogu ništa napraviti u politici – odgovorio je, između ostaloga, Pišpek na pitanje o (ne)uključenosti mladih u političke tokove.

Siguran je kako se u posljednje dvije godine situacija, u kontekstu uključenosti nadolazećih koprivničkih generacija u javno djelovanje, poboljšala.

– Radi se na sve strane. Ponekad ne znaš na koji bi događaj otišao. U Koprivnici imamo puno događaja, ne može se sve pratiti. Na koncertima FUNK-a, recimo, imamo sve više ljudi, događa se buđenje – tvrdi Pišpek.

Koprivnički Savjet mladih surađuje s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem. Dosad je, ističe predsjednik Savjeta, suradnja bila iznimno dobra.

O čemu smo još razgovarali s Ivanom Pišpekom, pogledajte u videu!