Ivana Babić u mix timu izborila plasman među osam najboljih streljačkih parova Olimpijade mladih

19:42h
0
Ivana Babić i Sybrand Laurens // Foto: Renato Kovačić

Na Olimpijskim igrama za mlade koje se održavaju u kineskom gradu Nanjingu danas su u streljaštvu na programu bili mix timovi zračnom puškom.

 

Žrijebom je nakon osnovnih mečeva u muškoj i ženskoj konkurenciji Ivana Babić iz Streljačkog športskog kluba Podravka za partnera dobila Sybranda Laurensa iz Južnoafričke Republike.

Iako dosadašnji rezultati južnoafričkog strijelca nisu ulijevali nade u prolaz u daljnje natjecanje, današnji dan završio je na najbolji mogući način za Ivanu Babić.
Nakon osnovnog kvalifikacijskog meča u kojem je Ivana postigla 411,9 krugova, a Sybrand Laurens 400 krugova, uspjeli su se plasirati među 16 najboljih parova.

U izuzetno napetom meču protiv para Alvian (Indonezija) i Torres (Meksiko) koji je opet u rangiranju stajao daleko bolje od našega para, izuzetno odličnim gađanjem Ivana Babić i južnoafrički natjecatelj uspjeli su izboriti pobjedu 10:6 i kvalificirati se u natjecanje najboljih osam parova Olimpijade.

U petak slijedi meč protiv para Milovanović (Srbija) i Riccardi (San Marino). U ovom meču sve je moguće, jer je Ivana u stanju kontrolirati Milovanoviča rezultatski, pa sve opet ovisi o nastupu južnoafričkog natjecatelja.

Malu zanimljivost otkrio je Ivanin trener Renato Kovačić.

– Hrvatska je ekipa danas odradila kratki kurs streljaštva za Južnoafrikanca da mu malo digne rezultat, jer je tehnički i taktički jako slab. Danas je pomoglo, nadajmo se da će i sutra jer onda ulazimo u najbolja četiri para Olimpijade koji direktim međusobnim mečevima odlučuju o medaljama, odnosno o poretku od prvog do četvrtog mjesta – rekao je Kovačić. 

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW