3.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
vlastite slike

Ivo Čičin-Mašansker izdao knjigu kolumni Slobodan prostor ili kako smo živjeli promjene: Bez obitelji ne bi bilo ove knjige
I

Tekst o fotografijama napisala je povjesničarka umjetnosti i profesorica mađarskog jezika Tanja Špoljar.

Ne propustite

Nakon dvije knjige fotografija (Fotografije 2008. i Vratar u zaleđu, golman u ofsajdu 2016. godine), umirovljeni koprivnički novinar Ivo Čičin-Mašansker u četvrtak 12.
studenoga 2020. godine izdao je knjigu kolumni Slobodan prostor ili kako smo živjeli promjene.

Kolumna sa zadnje stranice Glasa Podravine izlazila je u vremenu od 13. listopada 1989. godine do 14. prosinca 1990. Urednik je tada bio Ivan Peterlin Špic, izrazito liberalnih pogleda na svijet oko nas. Bio je poticajna osoba. Pogovor knjizi napisao je kolega novinar Željko Krušelj. Briljantan tekst u kojem je Krušelj nadmašio sebe samog. Tekst s emocijama iz kojeg se iščitava i dio njegove novinarske povijesti.

Autor se odlučio i na foto dodatak sa slikama Koprivnice od početka šezdesetih te sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Slike su vlastiti fotoreporterski rad. Kolumne Slobodnog prostora nastale su u predvečerje priznavanja Republike Hrvatske i na malom prostoru Koprivnice i okolice stvaraju mozaik dilema o tome gdje je početak novog, a kraj starog. Lutanje i (ne)razumijevanje situacije nisu znak slabosti, već prilagodba.

Tekst o fotografijama napisala je povjesničarka umjetnosti i profesorica mađarskog jezika Tanja Špoljar. Dala je izvrsnu poveznicu teksta i fotografija, iako nastalih u različitim vremenima i s odmakom od 50-ak godina.

– Hvala užoj i široj obitelji, supruga i sinovi djelovali su kritički i istodobno aktivno i poticajno. Bez njih ne bi ni bilo ove knjige – rekao je Ivo Čičin-Mašansker, koji je i sam nakladnik knjige.

Sunakladnik izdanja na 152 stranice je Bogadigrafika d.o.o. Koprivnica, koja je tiskala knjigu. Projekt su potpomogli Grad Koprivnica, Podravka d.d. i Belupo d.d. Dizajn i prijelom knjige rad je grafičkog obrta Vektor iz Koprivnice. Promocije knjige zbog epidemiološke krize neće biti do daljnjega.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

OČEKIVANO SLAVLJE

FOTO Podravkašice u velikom derbiju slomile Lokosice i praktično osigurale naslov prvakinja

Rukometašice Podravka Vegete u velikom su derbiju 17. kola Prve hrvatske lige u Zagrebu nadigrale Lokomotivu i pobjedom 22:24...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×