20.2 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
AKONTACIJA I DUGOVANJA

Iz Komunalca protumačili uplatnice za odvoz otpada te što spada u dug po obračunu
I

Osim tri akontacije, pojedini korisnici dobivaju i još jednu uplatnicu na kojoj je naveden dug po obračunu.

Ne propustite

Na adrese brojnih koprivničkih kućanstava ovih su dana stigle uplatnice za odvoz otpada. Kako bi ih građani što bolje razumjeli, a što manje se pitali što to plaćaju na kraju svakog mjeseca, na komunalčevoj internetskoj stranici, iste su dodatno protumačili.

Na uplatnicama za odvoz otpada za siječanj, veljaču i ožujak 2021. godine iznos je formiran na sljedeći način:

veličina kante koju koristite + jedan odvoz otpada mjesečno

– Konkretno, to znači da za svaki mjesec plaćate jednaku akontaciju i ona se ne mijenja na uplatnicama koje dobivate na kućnu adresu za tri mjeseca unaprijed.

Osim tri akontacije, pojedini korisnici dobivaju i još jednu uplatnicu na kojoj je naveden dug po obračunu.

Na toj uplatnici sadržana je cijena svih dodatnih odvoza miješanog komunalnog otpada, odnosno onih odvoza koje ste imali povrh jednog koji je sadržan u cijeni akontacije. Ova uplatnica odnosi se na prethodno obračunsko razdoblje, prethodna tri mjeseca, i samo u slučaju ako ste miješani komunalni otpad predali dva ili tri puta u jednom mjesecu, odnosno više od jednom u mjesecu.

Iako se odvoz miješanog komunalnog otpada obavlja svakih dva tjedna, niste dužni svakog puta iznositi kantu ispred kuće, već samo jednom mjesečno ili kad napunite kantu.

Svaki odvoz miješanog komunalnog otpada iz Vašeg kućanstva je evidentiran jer svaka kanta ima čip koji se očita kod pražnjenja i na temelju očitanja izrađuje se obračun na kojem su prikazani točni datumi pražnjenja, a sukladno tome i uplatnice na kojima je naveden dug, odnosno iznos koji nije sadržan u akontaciji, a sadrži iznos dodatnih pražnjenja tijekom protekla tri mjeseca – pojašnjavaju iz Komunalca.

Kao primjer navodi se mjesečna akontacija za kantu od 120 litara, s odvozom biootpada.

FIKSNI DIO (veličina kante 120 l)– 51,53 kn

VARIJABILNI DIO (1 odvoz) – 6,64 kn

UKUPNO – 58,17 kn

 

DUG PO OBRAČUNU ZA KANTU OD 120 LITARA (S ODVOZOM BIOOTPADA)

POJEDINAČNI DODATNI ODVOZ (u protekla 3 mjeseca) – 6,64 kn

UKUPNO – 6,64 kn x broj dodatnih odvoza

Kompletan cjenik usluga prikupljanja otpada pronađite OVDJE.

– Ako u kanti za miješani komunalni otpad nema dovoljno mjesta, višak otpada možete odložiti pokraj kante i to isključivo u crnoj vreći za miješani komunalni otpad koju možete kupiti na blagajnama Komunalca. Ako otpad nije u navedenoj vreći, Komunalac ga neće odvesti. Cijena te vreće (120 litara) iznosi 13,56 kn, a u nju su uračunati i troškovi odvoza – pojašnjavaju iz Komunalca te naglašavaju da otpad kojeg stavljate u kante nije potrebno prethodno stavljati u navedene crne vreće.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Supersport HNL

FOTO Slaven s igračem manje izgubio u utakmici punoj preokreta, u zadnjim trenucima prosuo sve

Slaven Belupo ugostio je Dinamo u pretposljednjem, 35. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige. Iako je Slaven pretposljednji i ne...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×