Iza Hrvatske je najgori dan od pojave koronavirusa, već danas kreću strože mjere?

U 9 sati se održava konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, na kojoj će biti objavljene najnovije informacije o koronavirusu.

07:48h
0
Foto: Ivan Brkić

Iza Hrvatske je dan u kojemu je zabilježen najveći broj novooboljelih od koronavirusa. Jučer u 16 sati, po zadnjim službenim informacijama, u Hrvatskoj je ukupno zaraženo 586 ljudi, tri su osobe preminule.

Trenutno je osmero bolesnika na respiratoru, od toga jedan čeka laboratorijski test, a ostalih sedmero nije u kritičnom stanju.

U 9 sati se održava konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, na kojoj će biti objavljene najnovije informacije o koronavirusu.

Epidemiolog Krunoslav Capak sinoć je na Novoj TV rekao da ga ne zabrinjava današnji 91 novozaraženi.

– Ne zabrinjava me za sada, naša krivulja kumulativnog broja oboljelih je uzlazna, nije uspravna, ali po dnevnom broju oboljelih dosad je bila ravna. Sad sve ovisi o tome koliko će ih biti sutra – kazao je Capak te priznao kako se razmatra mjera da se broj ljudi na javnim okupljanjima sa sadašnjih pet osoba smanji na dvije, kao što je to u Njemačkoj. Mjeru će razmotriti, kaže, preko vikenda, piše portal Index.

– Sada je deset dana otkako smo donijeli mjere javnih okupljanja. Te mjere su bile neozbiljno shvaćene i sad je vrijeme da se to uoči – kazao je Capak i dodao da se nada da će rast broja novozaraženih ostati na ovoj razini i da neće rasti.

čitam...
Loading...