12.1 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pravda i nepravda u Koprivnici

Izabrane najbolje kratke priče na ovogodišnjem kreativnom natječaju Knjižnice i čitaonice Fran Galović
I

Dodjela nagrada, kao i predstavljanje nagrađenih autora i njihovih priča bit će 5. listopada u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu knjižnice

Ne propustite

Poznati su najbolji autori kratkih priča na ovogodišnjem kreativnom natječaju Pravda i nepravda u Koprivnici koji je provela Knjižnica i čitaonica Fran Galović.

Iz knjižnice kažu da je, tako, prvo mjesto i nagradu od pet knjiga osvojila Nikolina Sabolić iz Koprivnice za priču Stol. Drugo mjesto uz nagradu od četiri knjige pripalo je Zoranu Odžiću, također iz Koprivnice, za priču Koprivnički proces. Na trećem mjestu i s nagradom od tri knjige našao se Koprivničanac Luka Katančić s pričom Ennui, kao i Mia Prović iz Zagreba s pričom Emil i detektivi.

– Dodjela nagrada, kao i predstavljanje nagrađenih autora i njihovih priča bit će 5. listopada u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu knjižnice. Stručno povjerenstvo za odabir najbolje kratke priče činile su Sonja Delimar, Lidija Dujić i Dijana Sabolović-Krajina koja je ujedno bila i predsjednica povjerenstva – objašnjavaju u knjižnici.

Otkrivaju i da je na ovogodišnji natječaj pristiglo 18 priča različitih žanrova, zanimljivih pristupa i kreativnih obrada zadane teme. Iz Zaprešića, Zagreba i Koprivnice stiglo je 16 priča koje odgovaraju uvjetima natječaja.

Podsjetimo, tema ovogodišnjeg kreativnog natječaja za najbolju kratku priču bila je pravda i nepravda u osobnom i društvenom životu s radnjom smještenom u Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove. Cilj natječaja bio je potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način.

– Ovogodišnji natječaj posvećen je Nini Tadić, nedavno preminuloj članici povjerenstava za odabir najboljih priča, a ujedno i jednoj od začetnica ovog natječaja – zaključuju u knjižnici.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Umjetnik i tribun

[eTV] Avangardni umjetnik i osobenjak Korošec: Ljudi su bez glava, vesele se i feštaju, a mi tonemo

Sretan (77) rođendan našem osebujnom umjetniku i boemu, pučkom tribunu i pomalo filozofu, Koprivničancu Željku Korošecu! Gotovo da i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×