17.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Izložba fotografija Zvonimira Ištvana
I

Ne propustite

Da slika govori više od riječi, potvrdilo je prisustvo mnogobrojne publike odnosno gostiju koji su se okupili 8. studenoga na Kulturnoj pred martinjskoj večeri u Osnovnoj školi Viktora Šignjara u Virju, da bi prisustvovali otvorenju izložbe poznatog majstora umjetničke fotografije Zvonimira Ištvana. Povod otvaranja izložbe je obilježavanje Međunarodne godine šuma. Sam autor je strukom i duhom pripadnik toga okružja pa je to još jedan podatak koji daje na važnosti i značaju spomenute izložbe.

Naime povodom proslave Dana općine Virje uz mnogobrojne kulturne sadržaje u ovo pred martinjsko vrijeme koje je i po svom nazivu inspirirano dobrim raspoloženjem koje se postiže uz kapljicu mladoga vina, ne čudi namjera mnogobrojnih druženja s povodom i razlogom. Segment otvorenja izložbe u mozaiku kulturnih događanja dobio je veliki značaj već samim time što su se okupili poznati Podravci predstavnici Družbe “Braće hrvatskog zmaja”: dr.Dragutin Feletar, mr.sc. Dražen Podravec,  mr.sc Nevio Šetić, Vjekosav Prvčić. dr. Davor Hećimović, Mijo Kovačić i drugi.

Zvonimir IštvanZvonimiru je ovo 18 samostalna izložba, na kojoj neće zastati, sljedeća planirana je uskoro u Pečuhu u republici Mađarskoj. Autor je izložio 30 fotografija na temu šume i drveća. Brojne kritike i međunarodna priznanja koje je Zvonimir osvojio na raznim natjecanjima doprinos su njegovoj kvaliteti stvaralaštva. Fotografije su izložene u prekrasnom ambijentu Osnovne škole u Virju. U programu otvorenja sudjelovali su mnogobrojni izvođači: Limena glazba DVD-a Virje, stihove su krasnoslovili virovski učenici, a među inima poseban doprinos dali su duo ‘MIK’ – Matej i Katica Ištvan koji su izveli skladbu „ Dobra i zločesta Drava” autora Ivana Večenaja – Tišlarova.

Pokrovitelj izložbe bilo je društvo “Braće hrvatskog zmaja”, izložbu je predstavio mr.sc. Dražen Podravec, a na izložbi prisutnima su se prigodnim riječima obratili načelnik Općine Virje Mirko Perok, veliki meštar Družbe dr.sc. Nevio Šetić, te sam autor.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×