19 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Mala retrospektiva

Izložbom križevačkog hiperrealista Zorena Homena, danas se otvara Galerija K2
I

Zoran Homen slika mrtve prirode, pejsaže i portrete u maniri hiperrealizma, kritika ga svrstava među naše respektabilne slikare toga stila, a na izložbi moći ćete razgledati više od 20 različitih radova.

Ne propustite

Udruga KVARK predstavlja samostalnu izložbu Zorana Homena pod nazivom Mala retrospektiva u sklopu otvorenja Galerije K2, novog umjetničkog prostora u centru Križevaca.

Izložba i novi prostor otvaraju se danas građane danas u 20 sati, a Galerija K2 smještena je u dvorištu Zagrebačke banke gdje je nekad djelovala dječja igraonica.

Zoran Homen slika mrtve prirode, pejsaže i portrete u maniri hiperrealizma, kritika ga svrstava među naše respektabilne slikare toga stila, a na izložbi moći ćete razgledati više od 20 različitih radova. Rođen je 1951. godine u Osijeku. Odrasta u Đurđevcu gdje završava osnovnu školu i gimnaziju. Studij ga odvodi u Zagreb gdje dilomira likovni odgoj na Pedagoškoj akademiji, a potom završava studij arheologije na Filozofskom fakultetu. Godine 1978. zapošljava se u Gradskom muzeju Križevci u kojem završava 2016. svoj radni vijek kao dugogodišnji ravnatelj.

Zoran Homen

Izložba je otvorena do 9.svibnja 2017. godine, a stalni postav može se razgledati svakim radnim danom od 18 do 20 sati.

Prenosimo iz predgovora dr.sc. Zdenka Baloga:
U čemu je neodoljiv šarm Homenovog slikarstva? Naravno, u virtuoznom vladanju hiperrealističkim kistom. U onom uobičajenom: ‘kao na fotografiji!’, uzdahu koji ćemo čuti od svakoga tko se prvi puta susretne s kojim od Homenovih platna. I to je svakako neoboriva premisa: Homenov hiperrealizam je neporeciv na prvoj površinskoj razini, no na toj se razini ujedno i potroši.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pjesme Podravine i Podravlja

FOTO/VIDEO Dvorana na pitomačkom festivalu popunjena je do posljednjeg mjesta, zapjevala i poznata Filipinka

Počeo je glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja, tradicionalni festival koji već više od 30 godina privlači ljubitelje tradicionalne...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×