NACIONALNI STOŽER

[IZMJENA ODLUKE] Maske obavezne u pošti, banci, na šalterima, kod frizera…

Krunoslav Capak je pojasnio ovu izmjenu odluke.

14:16h
0
Foto: Ivan Brkić

Donesena je i izmjena odluke o korištenju maski za lice medicinskih maski, priopćili su danas iz Nacionalnog stožera na konferenciji za medije.

– U odluci o korištenju maski za lice i medicinskih maski, dodano je da ju moraju nositi i zaposlenici trgovačkih društava i ustanova koje rade sa strankama kao i njihovi klijenti – rečeno je na presici.

Također, moraju se nositi i u svim uslužnim djelatnostima. Krunoslav Capak je pojasnio ovu izmjenu odluke.

– Već smo ranije donijeli obavezu nošenja maski, a sad smo ju proširili na pošte, banke, šaltersko poslovanje, u pravilu svuda gdje ljudi dolaze u bliski kontakt i čekaju uslugu. Dosad je to bila preporuka, sada je to obaveza, i kod frizera, pedikera, svih uslužnih djelatnosti – dodao je Krunoslav Capak.

Na novinarsko pitanje hoće li na jesen učenici krenuti u školu ili će nastavu pratiti iz vlastitih domova, Capak je rekao kako je prerano to znati.

– Još je prerano odgovoriti na to hoće li se na jesen škola odrađivati preko televizije i interneta. Možemo konstatirati, kod onih država koje su svoje učenike i prije nas vratile u škole, ništa se nije loše dogodilo – rekao je Capak.

čitam...