Izvanredni rezultati koprivničko-križevačkih ribolovaca u 2012. godini

23:44h
0
Mirko Hanžeković i Ivan Petak // Foto: Koprivnica.net

Športsko ribolovnim savezom Koprivničko-križevačke županije od ožujka upravlja novo vodstvo. Predsjednik je Ivan Petak iz Koprivnice, a dopredsjednici su Ivan Vrabec iz Đurđevca te Tvrtko Krešić iz Križevaca.

– Preuzeli smo savez u dosta derutnom stanju što se tiče organizacije, no pobrinuli smo se da se rad u njemu digne na višu razinu, a i da se poprave rezultati naših natjecatelja. Došli smo i do naslova prvaka Hrvatske, kao i do sudjelovanja naših članova u reprezentacijama. U savez smo po prvi put ustrojili i povjerenstvo za mladež, kako bi se što više mladih uključilo u ovaj lijepi sport kojim se mogu baviti svi od pet do 105 godina – rekao je predsjednik saveza Ivan Petak.

Osvrnuo se i na uvjete.

– U županiji imamo prekrasne vode s kojima se možemo pohvaliti, no stalno naglašavamo da ih treba čuvati. Ovih naših oko 3000 članova na razini županije nisu samo ribolovci i ribiči, nego su i čuvari te dragocjene prirode, i stalno ističemo da bi svatko od ribiča trebao postati i ribočuvar, na neki način i čuvar prirode.

Radi se i na privlačenju novih članova, osobito mladih.

– Što se tiče novih kadrova, od listopada je 107 novih ribiča položilo ispite. Brinemo o novim kadrovima, interes je zaista velik. Pokušavamo u osnovne škole uvrstiti nekoliko sati nastave na kojima bi se taj sport približio djeci i da se onda u prirodi upoznaju s tim sportom na najneposredniji način, da upoznaju naše vode i da ih izvučemo iz učionica u prirodu, jer su to sve potencijalni čuvari prirode – kazao je Petak i naglasio kako su rezultati županijskih klubova i natjecatelja u 2012. godini bili izvanredni i zbog toga zanimljivi za širu sportsku javnost.

Voditelj natjecateljske komisije za spin ribolov Mirko Hanžeković osvojio je naslov prvaka Hrvatske u bass ligi, čime je ostvario i plasman u reprezentaciju, a ove godine nastupio je i na Svjetskom prvenstvu u Venezueli.

– Jednom kad pređete granicu čisto amaterskog bavljenja ribolovom, onda to postaje skupi sport. No, kolega Hrvoje Kuzmić i ja došli smo do toga da imamo sponzore za natjecanja iz stranih zemalja. Njega sponzorira jedna tvrtka iz Bjelorusije, dok je moj sponzor Dragon iz Poljske, koji mi je osigurao kompletan pribor i dobar dio sredstava i za reprezentaciju i za mene kao pojedinca – otkrio je Mirko Hanžeković.

Ivan Petak, predsjednik županijskog Športsko-ribolovnog saveza // Foto: Na kraju je Ivan Petak poručio:

– Veliki nedostatak kojeg ćemo pokušati otkloniti je kvalitetna ribolovna staza. Osim ribolovne staze u Rasinji i na Šoderici, mi zapravo i nemamo neku ribolovnu stazu na kojoj bismo mogli održati značajnije natjecanje većeg obima. To je kao da imamo kvalitetan nogometni klub, a nemamo stadion. To je naš problem koji se godinama samo odlaže, međutim ima nekih ideja i probat ćemo to u dogledno vrijeme riješiti.

REZULTATI U HRVATSKIM LIGAMA

SENIORKE – LOV RIBE UDICOM NA PLOVAK

ŠRK Koprivnica – 2. mjesto

Pojedinačno: Tatjana Štajduhar – 1. mjesto

SENIORKE – KUP HŠRS-a

ŠRK Koprivnica – 1. mjesto

Pojedinačno: Suzana Štargl – 1. mjesto

JUNIORKE – KUP HŠRS-a

ŠRK Peski Đurđevac – 3. mjesto

ŠRK Hlebine – 4. mjesto

DRUGA LIGA SJEVER – LOV RIBE UDICOM NA PLOVAK

ŠRK Štuka Torčec – 1. mjesto i plasman u Prvu ligu

ŠRK B-šport Koprivnica – 3. mjesto

ŠRK La Ban Peteranec – 7. mjesto

TREĆA LIGA SJEVER – LOV RIBE UDICOM NA PLOVAK

ŠRK Koprivnica – 3. mjesto

ŠRK Križevci – 4. mjesto

ŠRK Podravka Koprivnica – 7. mjesto

Pojedinačno: Branimir Dolenec (ŠRK Koprivnica) – 1. mjesto, Dubravko Ruklin – 3. mjesto

BASS LIGA

Mirko Hanžeković (ŠRK La Ban Peteranec) – 1. mjesto, plasman u reprezentaciju Hrvatske i sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Venezueli

LOV ŠARANA

ŠRK Amur Drnje – 10. mjesto

ŠRK La Ban Peteranec – 16. mjesto

KUP KADETA HŠRS-a

ŠRK Đelekovec – 10. mjesto

ŠRK Podravka Koprivnica – 17. mjesto

POJEDINAČNA LIGA U-14 – LOV RIBE UDICOM NA PLOVAK

ŠRK Hlebine – Matija Kulušić – 5. mjesto

POJEDINAČNA LIGA U-18 – LOV RIBE UDICOM NA PLOVAK

ŠRK Karas Kuzminec – Leon Međimorec – 6. mjesto

ŠRK Koprivnica – Marko Štajduhar – 10. mjesto

REZULTATI ŽUPANIJSKIH LIGA

LOV UDICOM NA PLOVAK (4 KOLA)

1. ŠRK Bistra Repaš

2. ŠRK Drava Hlebine

3. ŠRK Šaran Molve

SPIN

1. ŠRK Šoderica Koprivnica

2. ŠRK Štuka Torčec

3. ŠRK Smuđ Legrad

ŠARANSKO PRVENSTVO (4 KOLA)

1. ŠRK Amur Drnje (Plasman u 1. ligu HŠR)

2. ŠRK Kečiga Podravske Sesvete

3. ŠRK Križevci

čitam...