Nova knjiga Mladena Pavkovića

Izvučeni dobitnici monografije Josip Friščić

09:30h
0
Monografija Josip Friščić // Foto: Matija Gudlin

Nova knjiga Mladena Pavkovića monografija Josip Friščić prošlog je tjedna predstavljena javnosti. Uz autora promociji knjige prisustvovali su Đurđa Adlešić, Marijana Petir i Darko Koren.

Program promocije glazbeno je upotpunjen nastupom Društva izvornog folklora Koprivnički Ivanec.

Pored niza tekstova o Friščićevu životu i radu, monografija donosi i pregršt dosad neobjavljenih fotografija, jednom riječju sjećanje na niz nezaboravnih njegovih djela.

U predgovoru, kojeg je napisala hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, uz ostalo je istaknuto da je bio neizmjerno privržen svojoj podravskoj rodnoj grudi te da je s uspjehom obnašao dužnosti potpredsjednika Hrvatskog sabora, predsjednika HSS-a, župana Koprivničko-križevačke županije i druge, dok je Đurđa Adlešić, koja je također s njim godinama surađivala ustvrdila da je baš on najzaslužniji za gradnju brze ceste, koja je nedavno otvorena do Križevaca te da je uistinu bio veliki čovjek i političar, koji zaslužuje osobito priznanje.

Dvoje sretnih čitatelja koji su točno odgovorili na pitanje osvojili su monografiju Josip Friščić, a oni su:
Filip Bajsić iz Ludbrega
Miroslav Stručić iz Križevaca

Čestitamo sretnim dobitnicima. Svoj primjerak uz predočenje osobne iskaznice možete preuzeti u redakciji portala ePodravina na adresi Ivana Generalića 3 na prvom katu poslovne zgrade Martinovka radnim danom od 9 do 15 sati.