etno-jazz

Izvučeni sretni dobitnici koji će večeras uživati u nastupu Tamara Obrovac Transhistria ensembla

Uz Tamaru večeras će nastupiti i slovenski gitarist Uroš Rakovec, harmonikaš Fausto Beccalossi iz Italije, kontrabasist Žiga Golob, te Krunoslav Levačić na bubnjevima.

09:44h
0
Podijeli objavu
Foto: tamaraobrovac.com

Večeras će se publici u koprivničkom Domoljubu predstaviti jedna od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni, Tamara Obrovac. U Koprivnicu dolazi sa svojim međunarodnim projektom Tamara Obrovac Transhistria ensemble.

Zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe i dijalekta koje koristi u kreiranju svog glazbenog izričaja te nevjerojatnoj scenskoj i životnoj energiji, Tamara Obrovac odavno je svjetski izvođač. Prema mišljenju njemačkog časopisa za jazz glazbu Jazz Podium, Tamara je jedna od vodećih etno-jazz pjevačica u Europi.

Prošle je godine dobila nagradu Miroslav Sedak Benčić, od strane Hrvatskog društva skladatelja, za autorsko stvaralaštvo na području jazza. Do sada je osvojila i 8 nagrada Porin u kategorijama za najbolji album etno glazbe i za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Njen iskorak na svjetsku glazbenu scenu pojačan je i nominacijama za BBC Radio 3 World music Awards 2004. godine – u kategoriji Europske glazbe i Nagrade publike, kao i mnogobrojnim pozitivnim reakcijama međunarodne kritike i publike.

Uz Tamaru večeras će nastupiti i slovenski gitarist Uroš Rakovec, harmonikaš Fausto Beccalossi iz Italije, kontrabasist Žiga Golob, te Krunoslav Levačić na bubnjevima.

Portal ePodravina svojim čitateljima poklanja dva puta po dvije ulaznice. Veliki broj vas se prijavio, a slučajnim odabirom izabrano je dvoje čitatelja. Oni su:
Maja Solina iz Glogovca
Željka Zetović iz Koprivnice

Ulaznice uz predočenje osobne iskaznice možete preuzeti na ulazu u Domoljub.

Koncert počinje u 19.30 sati, a ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se kupiti na blagajni Domoljuba do 19 sati. Cijena ulaznice za učenike i studente je 20 kuna.

Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Podijeli objavu