Božićno darivanje

Izvukli smo sretnog dobitnika kojeg Alpe-Adriatours vodi na advent u Salzburg i na Austrijska jezera

U vrijeme Adventa manji gradići kod austrijskih jezera i uz svoj božićni šarm su idilična mjesta za odmor i opuštanje i laganu šetnju krajem.

15:39h
0

U suradnji s turističkom agencijom Alpe-Adriatours iz Koprivice, koja ima dugogodišnje iskustvo rada u turizmu, za vas smo pripremili još jedno nezaboravno dvodnevno putovanje u Salzburg i Austrijska Jezera!

Mnogo čitatelja prijavilo se, a slučajnim odabirom izabrana je Jasmina Bobonj iz Kloštra Podravskog.

U nastavku slijedi program putovanja.

09.12. KOPRIVNICA – SALZBURG
Polazak autobusa iz Koprivnice u ranijim jutarnjim satima. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraće zaustavljanje putem. Vožnja u smjeru Salzburga.

Dolazimo u Salzburg, Mozartov grad. Razgled povijesne jezgre: Mozartov trg sa spomenikom – biskupska rezidencija – katedrala – samostan sv. Petra – Festivalska dvorana – Sveučilišna crkva – Mozartova rodna kuća – stari prolazi među palačama puni malih restorana i trgovina – park Mirabell. Odlazak do Božićnog/adventskog sajma te slobodno vrijeme za uživanje u čarima sajma, kupovinu suvenira, kušanje originalnih Mozart kuglica (jednog od najpozantijih austrijskih suvenira) u čokoladarnici Fürst koja je izumila taj predivan slatkiš od marcipana, pistacija i čokolade u 19. stoljeću ili u nekoj drugoj prodavaonici… Ovaj Božićni sajam u Salzburgu slovi kao jedan od najstarijih u Europi, gdje možete uživati u kavi i kolačima u tradicionalnim kavanama – slastičarnicama, kupiti tipične suvenire buketiće suhog cvijeća i začina ili otići gradskom uspinjačom na utvrdu Hohensalzburg s lijepim panoramskim pogledom na grad. U predvečernjim satima odlazak na smještaj u hotel na području Salzkammerguta.

10.12.  SALZBURG – AUSTRIJSKA JEZERA – KOPRIVNICA

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do prekrasnog područja austrijskih jezera. U vrijeme Adventa manji gradići kod austrijskih jezera i uz svoj božićni šarm su idilična mjesta za odmor i opuštanje i laganu šetnju krajem. Vožnjom uz obalu jezera Wolfgangsee kroz ljupko i idilično mjesto St.Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak 1.svjetskog rata – župna crkva – otmjena dvorana termalne vode – vile na rijeci Traun – Kurpark, park lječilišta. Predlažemo da posjetite jednu od najslavnijih slastičarnica Austrije „Zauner“ i kušate autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad ischlu. Ovdje je Carska vila i park-ljetna ladanjska rezidencija obitelji Habsburg u kojoj su oni redovito ljetovali, Franjo Josip išao u lov na kozoroge na okolne brežuljke, a carica Sissy sa svojim dvorskim damama šetala parkom. U slobodno vrijeme možete posjetiti najveću vrtnu izložbu Austrije „ Carev novi vrt“. Na preko 20 hektara i na 4 lokacije u parkovima ovog gradića doživjet ćete sjaj vrtova prohujalih otmjenih vremena. Nakon slobodnog vremena za kavu ili šetnju nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike i mala mjesta do austrijske romantične ceste. Dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstatta-mjestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Polazak prema kućama uz vožnju kroz lijepe planinske predjele i dalje prema Hrvatskoj uz zaustavljanje putem. Dolazak u Koprivnicu u kasnim večernjim satima.

Sretnoj dobitnici želimo dobar provod i mnogo lijepih uspomena iz Austrije, a za dogovor se potrebno javiti u agenciju:

mob: +385 98 1671 533 – Tihomir
skype: alpe-adriatours
TID d.o.o. za turizam

čitam...
Loading...