15.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

„Ja imam pravo.. na pravo ja“

Ne propustite

U srijedu, 16. travnja 2014. godine, održana je aktivnost «JA imam PRAVO.. na PRAVO JA» Projekta Nađi razliku…koje nema koji je odobren na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2013. / 2014. Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Korisnici projekta učenici Osnovne škole «Braća Radić» Koprivnica, PŠ Kunovec i članovi Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra koja je nositelj projekta sudjelovali su na radionici koja je održana u prostorima PŠ Kunovec u Kunovcu. Izvoditeljica aktivnosti bila je učiteljica likovne kulture Sanja Pakasin.

Aktivnost je započela uvodnim predavanjem i razgovorom o temeljnim ljudskim pravima i pravima djece. Potpisivanjem Konvencije o pravima djeteta Republika Hrvatska je preuzela odgovornost zaštite istih. Izvoditeljica je upoznala korisnike sa pravima koja stječu samim rođenjem a kojih najčešće nisu svijesna. S odgovornosti roditelja, učitelja, lokalne i državne vlasti o važnosti prevencije i reakcije na eventualno kršenje tih prava.

Tako senzibilizirana djeca postaju odgovorni pojedinci koji poštuju i tuđa prava. Stečeno znanje o svojim pravima ilustrirali su u individualnim uratcima. Izradili  su dva edukativna plakata koja su izvjesili u prostorima Škole. Na taj način u svom neposrednom okruženju promiču opća načela ljudskih prava.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

To je to

Tko ima bolji stil? Ove dvije zgodne frendice očaravaju, svaka ima svoj tajni adut

Zgodne frendice na špici su ovog vikenda privukle pozornost svojom bezbrižnom elegancijom. Kad bi morali i birat čiji nam se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×