24.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
neizvjesna budućnost

Jakšić o cijeni energenata: Imamo nekoliko mjeseci lufta i prednosti i nećemo donositi nagle odluke, ali morat ćemo reagirati ako sve skoči sedam-osam puta
J

Zahvaljujući svemu što smo radili puno fleksibilnije dočekujemo neke situacije i slobodno možemo reći da prvi udar Grad Koprivnica može preživjeti sam, s unutranjim rezervama, kaže gradonačelnik

Ne propustite

Pomalo zastrašujuće informacije o dizanju cijena energenata tema su broj jedan u Hrvatskoj. Sukladno tome, o ovoj problematici pričalo se i na jučerašnjoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća, a razgovor je pokrenula Petra Rožmarić. SDP-ova vijećnica pitala je gradonačelnika imaju li u Gradu kakva rješenja vezana uz podizanje cijene energenata i kako namjerava to riješiti.

Jakšićev odgovor bio je prilično opširan. Na početku je naglasio kako se dobrim pokazalo sve ono što su radili proteklih godina, a što je vezano uz energetsku obnovu i učinkovitost. Tu se dotaknuo osnovnih škola Braće Radić, A.N. Gostovinski i Podolice, nekoliko dječjih vrtića, solara na bazenu, a najavio je javnu nabavu za tri nove fotonaponske elektrane te natječaj koji čekaju kako bi energetski obnovili i školu Đuro Estere.

– Što se tiče komunalnog sektora, zahvaljujući svemu što smo radili puno fleksibilnije dočekujemo neke situacije za koje imamo naznake da bi se mogle dogoditi. Sukladno tome, slobodno možemo reći da prvi udar koji nam se sad najavljuje Grad Koprivnica može preživjeti sam. Dakle, prvu paniku možemo preživjeti s unutarnjim snagama i rezervama i postoji puno toga što danas može biti blagi optimizam za Grad Koprivnicu i građane ovog grada, ali i za naše ustanove i institucije – najavio je.

Amplitude su velike

Međutim, da se izrazimo sportskim rječnikom, nakon toga je Jakšić spustio loptu na zemlju, i poručio da uvijek postoji onaj ali.

– Da ne bi ispalo da je sve sjajno i dobro, jer smo daleko od toga, ovo sve što sam rekao se odnosi na prvi udar i prva tri-četiri mjeseca, gdje ćemo moći puno mirnije, racionalnije i trezvenije donositi neke odluke i postavljati svoje jednadžbe kako i na koji način ići dalje. No ono drugo što treba naglasiti, još uvijek nismo dobili okvir od Vlade što nas točno do kraja čeka. Od kolega gradonačelnika i župana znamo da nas ne čeka ništa dobro i optimistično. Vidimo da cijena plina i struje ide pet, šest, sedam, osam puta gore i ostao sam frapiran kada je župan krapinsko-zagorski objavio da mu je natječaj za plin za bolnicu, škole i ostale sustave koje imaju u nadležnosti, skočio s 15 na 75 milijuna kuna. Hrebak iz Bjelovara mi je rekao da su mu struja i plin skočili za osam puta. Dakle, to su amplitude koje bez jasnog konsenzusa na nivou države teško možemo izvući – poručio je.

Ipak, zaključio je da građani mogu biti mirni jedno vrijeme, ali da se ne zna što nam nosi budućnost.

– S aspekta Grada imamo nekoliko mjeseci lufta i prednosti i ne moramo donositi neke nagle odluke, ali ako nam nakon toga sve skoči za sedam, osam puta, morat ćemo, nažalost, reagirati – zaključio je Jakšić.

A svi znamo što to reagiranje znači za novčanike građana…

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ulica Braće Radić

Je li ovo najopasnija ulica u Koprivnici? Stanari: Rotor na Zagrebačkoj je otvoren, a kamioni i dalje jure, jedva možemo iz dvorišta

Koprivnička Ulica braće Radić, točnije dio od rotora kod bolnice do mosta preko potoka Koprivnice kod Ulice Brežanec, prometnula...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×