Na Gradskom vijeću

Jakšić o situaciji u Draganovcu: Shvaćam prosvjed, ali fulali su adresu. Bila je idealna prilika da se s tim izađe pred Plenkovića, ali znam da nema hrabrosti

Čestitam nekima koji su za svoje privatne interese i probitke izabrali pljuckati po Mišelu Jakšiću. Uzet ću si za pravo da o Draganovcu znam više od kolege koji ne zna ni ime tog mjesnog odbora, rekao je Jakšić

10:45h
0
Foto: Sanjin Bojić

Situacija u Mjesnom odboru Draganovec jučer je bila tema i na koprivničkom Gradskom vijeću. Potegnuo ju je nezavisni Antonio Grgić, koji je predložio da se točka o stanju u Draganovcu stavi na dnevni red.

Podsjetimo, stanovnici Draganovca posljednjih su mjeseci izražavali nezadovoljstvo infrastrukturom, ponajprije neasfaltiranim ulicama i podvožnjakom na magistrali kojeg, kako su rekli na prosvjedima ispred Gradske uprave i prije nekoliko dana pokraj same magistrale, čekaju već predugo

Grgićev prijedlog vijećnici su odbili, no ne prije nego što je gradonačelnik Mišel Jakšić obrazložio da se u Draganovec mnogo ulagalo, a ulagat će se još i više u narednom razdoblju.

Mišel Jakšić // Foto: Sanjin Bojić

– Čestitam nekima koji su za svoje privatne interese i probitke izabrali pljuckati po Mišelu Jakšiću. Uzet ću si za pravo da o Draganovcu znam više od kolege koji ne zna ni ime tog mjesnog odbora. Rođen sam u Starigradu koji praktički graniči s Draganovcem, znam kako izgleda i kako se razvija u zadnje moje 33 godine. To je mjesni odbor koji u posljednjih 15-20 godina ima najveća ulaganja u samu infrastrukturu, to je jasno provjerljivo. Podsjetit ću da su samo u mom mandatu u potpunosti rekonstruirane dvije ulice. Što se tiče bivših klanjaca, današnjih ulica, tim ljudima asfalt nije odnio Mišel Jakšić ni ekipa iz Gradske uprave, ako su moja sjećanja točna, tamo nema asfalta zadnje 33 godine. Možda ga je moglo biti prije, možda se grad nije širio takvim tempom da bi se smatralo da je potrebno, krhko je znanje. Kada bih htio biti zločest, mogao bih reći da da, možda je moglo u Koprivnici biti 10-15-20-30 ulica više asfaltirano da se nije u proteklih 28 godina dogodilo nekoliko privatizacija, nekoliko gospodarskih afera – rekao je Jakšić.

Predsjednik Mjesnog odbora Zlatko Hiržin na prosvjedu uz magistralu kazao je kako je Draganovec odsječen od grada, s čime se gradonačelnik ne slaže. Podsjetio je da je priču o pothodnicima zakotrljala upravo današnja Gradska uprava.

Foto: Sanjin Bojić

– Ne mislim da je Draganovec odsječen od grada, i ja sam otamo išao u školu, nismo nikad tako osjećali. Do 2016. godine nitko nije spomenuo pothodnike u takvom obliku. Tada je ova ekipa pokrenula proces projektiranja pothodnika, imamo to i spremni smo za dozvolu. Išli smo potrošiti gradski novac za nešto što nije ingerencija Grada Koprivnice, već Hrvatskih cesta i Hrvatske željeznice. Ne sporim da će netko reći da Grad to mora sagraditi, ali po zakonima baš i ne možemo sa 100 posto financirati nešto što nije naša nadležnost. Imali smo nekoliko sastanaka s Hrvatskim cestama, stavljeni su pothodnici na stol i na sastanku s premijerom Plenkovićem, bio je i državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, i Vlada navodno radi na tome da se i takvi zahvati mogu financirati sredstvima Europske unije. Uz to, radimo na tome i da ta prometnica dobije status prometne crne točke, da netko zaključi da nije sigurna – naveo je gradonačelnik.

Foto: Sanjin Bojić

Prosvjed mještana, kako kaže, podržava i prihvaća, ali smatra da je krivo usmjeren prema njemu i Gradskoj upravi.

Shvaćam taj prosvjed, podržavam ga, ali fulali su adresu. Pričamo o prometnici Hrvatskih cesta i pruzi Hrvatskih željeznica, bila je idealna prilika da se dođe pred premijera Plenkovića u Koprivnici i kaže mu se da riješi taj pothodnik. Ali za to nemate hrabrosti, znam – mišljenja je Jakšić.

Također, ustvrdio je da će ulice i ostala infrastruktura na koju mogu utjecati biti riješena, no u nekim situacijama ipak su nemoćni.

– Što se tiče ulica i autobusnih stajališta, ići ćemo jednu po jednu i riješit ćemo ih. Napravili smo sve što smo mogli da stajalište ide na Sveti Vid, ako netko od vas ili prosvjednika ima tu moć da natjera Čazmatrans, koji ima odgovornost za sigurnost djece i gdje će se bus spuštati i okretati, napravite to – zaključio je Jakšić.

čitam...