6.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NA SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA NIJE BILO OPORBE

Janči: Deveti smo u Hrvatskoj po povlačenju europskog novca, a lani smo ostvarili rekordni proračun od 15,9 milijuna eura od čega je 9,5 milijuna stiglo od Europske unije
J

Vijećnici su nakon prihvaćanja izvješća gradonačelnika dali i potrebnu suglasnost za prijavu projekta rekonstrukcije nerazvrstane ceste Mičetinac – Sveta Ana

Ne propustite

Đurđevački gradski vijećnici održali su pomalo čudnu sjednicu jer na novom zasjedanju nije bilo oporbe. Naime, dva vijećnika SDP-a i jedan HDZ-a ispričali su se zbog poslovnih obveza pa su na sjednici bili samo vladajući članovi nezavisne liste Željka Lackovića.

Gradonačelnik Hrvoje Janči podnio je izvješće o svom radu za drugu polovicu prošle godine te istaknuo kako je nastavljena uspješnost u povlačenju europskog novca.

– Lani smo ostvarili rekordan proračun od 15,9 milijuna eura. Izvborni prihodi iznose pet milijuna eura, a čak 9,5 milijuna eura smo povukli iz fondova Europske unije za brojne projekte koji se provode. Deveti smo u Hrvatskoj po povlačenju europskog novca od 555 jedinica lokalne samouprave – naglasio je Janči.

Gradsko vijeće Đurđevac
Foto: Dinko Borozan

Trenutno je u provedbi 16 projekata, a prijavljeno je novih sedam od kojih je većina usmjerena na zelenu tranziciju s ciljem uređenja okoliša na ekološki prihvatljiv način. Ta zelene tranzicija obuhvaća i uređenje okoliša utvrde Stari grad, kao i parkirališta kod željezničkog kolodvora te na ulazu u Ulici kralja Tomislava.

– Završen je projekt Centra za osobe s invaliditetom, a uskoro će se stvoriti uvjeti i da se raspiše natječaj za izvođača radova na izgradnji Doma za starije i nemoćne osobe za koji nam je odobreno financiranje. U planu je i energetska obnova područnih škola – dodao je Janči.

Vijećnici su nakon prihvaćanja izvješća gradonačelnika dali i potrebnu suglasnost za prijavu projekta rekonstrukcije nerazvrstane ceste Mičetinac – Sveta Ana. Projektom vrijednim 719.000 eura u planu je proširivanje i asfaltiranje ceste u dužini 2,2 kilometra koja spaja ta dva naselja, a investicijom je predviđeno i postavljanje javne rasvjete. I za taj projekt planiraju se povući sredstva iz fonda europske unije i to u stopostotnom iznosu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Mandati su poznati

[IZBORI] Obrađena su gotovo sva biračka mjesta, političare čekaju razgovori i pregovori za sastavljanje većine

Državno izborno povjerenstvo obradilo je gotovo sva biračka mjesta, odnosno za 99,79 posto glasova poznato je kome pripadaju. Tako su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×